Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βορίδης βρήκε τον τρόπο για να απολύει τους δημόσιους υπαλλήλους

Ο Βορίδης βρήκε τον τρόπο για να απολύει τους δημόσιους υπαλλήλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Μάκης Βορίδης, Υπουργείο Εσωτερικών,

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, βρήκε τρόπο για να απολύει δημοσίους υπαλλήλους, με το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με το σημερινό σύστημα αξιολόγησης το το 97% των υπαλλήλων αξιολογούνται τουλάχιστον πολύ επαρκείς, με βαθμολογία άνω του 75/100, ενώ το ποσοστό των άριστων αξιολογήσεων ξεπερνά το 50%.

«Το ισχύον σύστημα είναι βαρύ, δαπανηρό και χρονοβόρο και δεν μας δίνει κανένα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό καθίσταται αναγκαία η μεταρρύθμιση» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου συστήματος.

Βάσει, λοιπόν, του νομοσχεδίου, το οποίο θα παραμείνει αναρτημένο για διαβούλευση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται στις εξής δεξιότητες: ομαδικότητα, ηγετικότητα, επαγγελματισμό και ακεραιότητα, προσανατολισμό στο αποτέλεσμα, οργάνωση και προγραμματισμό, προσανατολισμό στον πολίτη, προσαρμοστικότητα, διαχείριση γνώσης καθώς και επίλυση προβλημάτων και δημιουργικότητα.

Οπως ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης, η αξιολόγηση των δεξιοτήτων θα γίνει με τον… κανόνα «3-3-3», δηλαδή θα ελεγχθούν οι τρεις δεξιότητες στις οποίες ο υπάλληλος έχει πολύ καλή επίδοση, τρεις στις οποίες χρήζει βελτίωσης και τρεις όπου η επίδοσή του είναι μέτρια.

Έτσι ένας «κακός» υπάλληλος, κατά τον κ. Βορίδη, ύστερα από 4 αρνητικές αξιολόγησης, με ειδικώς μνημονευόμενα πραγματικά γεγονότα, μπορεί να δει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Σχετικά άρθρα