Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Στο 7,4% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Στο 7,4% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Μονοψήφια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜRB που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsbοmb.gr

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, όταν ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν τις ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε επανεκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 7,4%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 29,1% και η αξιωματική αντιπολίτευση 21,7%. Τρίτο κόμμα και εδώ το ΠΑΣΟΚ με 11,8%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 4,8%, Ελληνική Λύση με 4,6% και ΜέΡΑ25 με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%. Η σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Μαρτίου δείχνει αύξηση του ποσοστού της ΝΔ κατά 0,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα και το ΚΙΝΑΛ σημειώνει απώλειες 1,6%.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,8%, Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης, το 47,9% βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1%,.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%.

Την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το 67,9% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 27,1% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά. Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές.

Σχετικά άρθρα