Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα τουρκική πρόκληση: «Καμία γενοκτονία Ποντίων – Οι Έλληνες έσφαξαν Τούρκους στην Τριπολιτσά»

Νέα τουρκική πρόκληση: «Καμία γενοκτονία Ποντίων – Οι Έλληνες έσφαξαν Τούρκους στην Τριπολιτσά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Ποντίων, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Με μία παραληρηματική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προσπαθεί να παραχαράξει για ακόμη μία φορά την ιστορία αρνούμενη τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει πως αρνείται τις «παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων “ποντιακών” ισχυρισμών, που διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία». Στην ίδια ανακοίνωση οι Τούρκοι μιλούν για αντιτουρκικά λόμπι και καταφέρεται εναντίον όσων προσπαθούν να παραπλανήσουν τις νεότερες γενεές αναφορικά με τα ιστορικά γεγονότα.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί την χώρα μας να… «αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας […] που διέπραξαν οι Έλληνες κατά την εισβολή και την κατοχή της Ανατολίας», αναφερόμενο στη Μικρασιατική Εκστρατεία του 1919-1922. Η Άγκυρα ωστόσο δεν σταματά εκεί και πάει ακόμη 100 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 κατηγορώντας την Ελλάδα για σφαγή όλων των Τούρκων κατά την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς το 1821.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ‘ποντιακών’ ισχυρισμών, που διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των λόμπι κατά της Τουρκίας να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών.

Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που ενσωματώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκε από την Ελλάδα. κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής του στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821.

Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα».

Σχετικά άρθρα