Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Χάγη ο Νίκος Δένδιας – Τι θα συζητήσει

Στη Χάγη ο Νίκος Δένδιας – Τι θα συζητήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Ολλανδία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χάγη,

Στην Χάγη θα μεταβεί θα μεταβεί αύριο Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας το οποίο του παραθέτει ο Ολλανδός ομόλογός του, Wopke Hoekstra.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στη συνεργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, καθώς και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δυο Υπουργών  Εξωτερικών, της επισκέψεως του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Χάγη, είχε προηγηθεί η πρόσφατη επίσκεψη του Ολλανδού ομολόγου του στην Αθήνα (04.03.2022).

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (Organization for the Prohibition of Chemical Weapons- OPCW), Πρέσβη Fernando Arias.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (International Criminal Court-ICC) Piotr Hofmanski.

Θα ακολουθήσει, συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τους Αναπληρωτές Εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κ. Niang και ka Khan.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου δένδια, στη Χάγη θα ολοκληρωθεί με συνάντησή με την Πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου (International Court of Justice -ICJ) Joan Donoghue καθώς και με τον Γραμματέα του Διεθνούς Δικαστηρίου, Philippe  Gautier.

Σχετικά άρθρα