Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικογένεια Καπελώνη: Μήνυση στη Χρυσή Αυγή για καπηλεία

Οικογένεια Καπελώνη: Μήνυση στη Χρυσή Αυγή για καπηλεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρυσή Αυγή,

Μήνυση στη Χρυσή Αυγή κατέθεσαν οι γονείς του 22χρονου Μάνου Καπελώνη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, μαζί με τον 23χρονο Γιώργο Φουντούλη.

Η οικογένεια Καπελώνη υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του γιου της για πολιτικές σκοπιμότητες που είναι “απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του” και γι’ αυτό το λόγο ζητούν να απαγορεύσει το δικαστήριο στο κόμμα να χρησιμοποιούν το όνομα και την εικόνα του.

Η οικογένεια ζητά, επίσης, την κράτηση για 6 μήνες του γ.γ του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκου, καθώς και 30.000 ευρώ, ποινή για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης, καθώς γίνεται “ευρύτατη κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του λατρεμένου μας, με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού και άδικου θανάτου του”.

Φωτογραφίες του Μάνου Καπελώνη βρίσκονται σε κοινή θέα στην επίσημη σελίδα της Χρυσής Αυγής στο διαδίκτυο αλλά και στην πρόσοψη των γραφείων της. Οι συγγενείς δηλώνουν ότι “ο Μάνος ουδέποτε θα συναινούσε στην εν ζωή ή μετά θάνατον ηρωοποίηση του και στην εκμετάλλευση του ονόματος και της εικόνας του για πολιτικές σκοπιμότητες, ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του”, και συνεχίζουν λέγοντας ότι “η διαρκής δημόσια κατάχρηση και πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού θανάτου του πολυαγαπημένου μας προσβάλλει τη μνήμη του, ενώ διαιωνίζει και καθιστά αβάσταχτο το πένθος μας για την απώλειά του”.

Σχετικά άρθρα