Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 κρίνουν ανεπαρκή τα μέτρα για ΔΕΗ και θέλουν πρόσθετα – Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 κρίνουν ανεπαρκή τα μέτρα για ΔΕΗ και θέλουν πρόσθετα – Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, ΔΕΗ, Δημοσκοπήσεις, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Ρωσία, ΣΥΡΙΖΑ,

Προβάδισμά 8,5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, ενώ 4 στους 10 δεν θεωρούν επαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και επίσης 4 στους 10 συμφωνούν αλλά θέλουν πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Αναλυτικά στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8 μονάδες.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνει 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Για τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στο τσουναμι ακρίβειας του τελευταίου διαστήματος το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Το 40% να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα, ενώ το 11% θεωρεί ότι είναι σωστά.

Αρνητικό είναι το κλίμα για την οικονομία, καθώς το 55% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει «μάλλον απαισιόδοξα» (31%) και «σίγουρα απαισιόδοξα» (24%) την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

«Σίγουρα αισιόδοξα» και «μάλλον αισιόδοξα» βλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομία το 36%.

Σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση με το 12% απ αυτούς να τα θεωρούν αρκετά και το 31% να θέλει και άλλα.

Σχετικά άρθρα