Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Μαύρος: Η κοινωνία έτοιμη να εκραγεί – Ο κόσμος λέει: «Εγώ τελείωσα, δεν αντέχω άλλο, μέχρι εδώ»

Δημ. Μαύρος: Η κοινωνία έτοιμη να εκραγεί – Ο κόσμος λέει: «Εγώ τελείωσα, δεν αντέχω άλλο, μέχρι εδώ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MRB, Ακρίβεια, Δημοσκοπήσεις,

«Έχουμε δει σε ταινίες έναν μοχλό σε σχήμα “Τ” που πατάει κάποιος για να γίνει έκρηξη σε μια γέφυρα. Με την ακρίβεια, έχει πατηθεί αυτό το “Τ” της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής πραγματικότητας και ακόμα στα κλάσματα του δευτερολέπτου που μεσολαβούν ψάχνουμε να βρούμε που έχουν μπει τα εκρηκτικά», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Θα εκραγούν πάρα πολλά πράγματα, και στην πρακτική καθημερινότητά μας και στη διαβίωση μας.

»Μας προέκυψε και σε πολλές ποιοτικές έρευνες, πως εάν τυχόν βγει νόμος, πρόταση, σχέδιο που να λέει ότι δεν θα κυκλοφορούμε τα Σαββατοκύριακα για να έχουμε απεξάρτηση ενεργειακή και να κάνουμε οικονομία, εάν αυτό φτάσει μέχρι τον Έλληνα πολίτη, φοβάμαι ότι θα έχουμε περίεργες αντιδράσεις», εκτίμησε, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν μετά από έναν Covid, μετά από στερήσεις πάνω που είπαμε να ζήσουμε έστω και φτωχικά να μας ξαναπούν ότι δια της επιβολής σας κρατάμε πάλι μέσα στο σπίτι το Σαββατοκύριακο.

»Εκεί ο κόσμος μας λέει ότι “εγώ τελείωσα, δεν αντέχω άλλο, μέχρι εδώ”».

«Η έκρηξη του πληθωρισμού σημαίνει ότι παγιώνεται αυτό που μέχρι χθες κάποιοι έλεγαν “βρε λες να είναι η αίσθησή μου; Λες να μην είναι τόσο φοβερά τα πράγματα αλλά μου τα έχουν διογκώσει τα ΜΜΕ;”.

»Αλλά όταν ο πληθωρισμός ξεπερνάει το 10%, ο κόσμος αρχίζει και αισθάνεται ότι από ένα μέρος του προβλήματος, στην ενέργεια, έχει αρχίσει και η ίωση εξαπλώνεται σε όλη τη ζωή πια γιατί ο πληθωρισμός δείχνει ότι όλη η ζωή έχει ακριβύνει κατά 10,2% κατά μέσο όρο», εξήγησε, σημειώνοντας ότι «μετατρέπεται η κατάσταση σε παθολογία και όχι σε συγκυρία».

Ανέφερε, δε, ότι σε πρόσφατη έρευνα φάνηκε ότι οι άνδρες υποφέρουν πιο πολύ από την ακρίβεια σε σχέση με τις γυναίκες, «πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι μεγάλοι πάγιοι λογαριασμοί ήταν αυτοί που έχουν ενοχλήσει το νοικοκυριό πάρα πολύ και όχι τόσο το σούπερ μάρκετ».

«Η κατάσταση έτσι όπως εξελίσσεται για να μπορεί να αντικειμενικοποιηθεί από την κυβέρνηση, μοιραία έχουν μπει φίλτρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι.

»Αυτό όμως κάνει το διαδικαστικό τόσο πολύπλοκο που ο άλλος θα περιμένει να δει στο λογαριασμό του ποιο είναι το όφελος.

»Και επειδή ακούγεται ένα ποσό 600 ευρώ, που είναι το ταβάνι, δεν θα δει 600 ευρώ.

»Αλλά πόσο συχνά έχετε δει κάποιον να κάνει λάθος στα ρέστα υπέρ σας; Σπανίως.

»Που σημαίνει ότι όλοι διαβάζουν τα 600 ευρώ, ότι το ποσό αυτό τους αφορά.

»Αλλά όταν το συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι έτσι, θα πέσουμε ξανά στη λούμπα και θα απαντούν ότι δεν ήταν αποτελεσματικά τα μέτρα.

»Αυτό θέλει διαχείριση. Η ακρίβεια είναι η τεράστια αχίλλειος πτέρνα κάθε κυβέρνησης γιατί η τσέπη είναι αυτή που οδηγεί τους πάντες σε πολιτικές αποφάσεις ή σε αποφάσεις ψήφου. Η τσέπη», υπογράμμισε ο κ. Μαύρος.

Για τα περί αυτοδυναμίας

Ερωτηθείς γιατί ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με το αίτημα για αυτοδυναμία, πέρασε σε κυβερνήσεις συνεργασίας για να επιστρέψει ξανά στην αυτοδυναμία, απάντησε ότι υπάρχουν δυο μεγάλες έννοιες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

«Η συμπεριληπτικότητα και το “κανένας δεν θα μείνει πίσω”.

»Αυτά τα δυο είναι τα μεγάλα ζητούμενα και σε πολιτικό επίπεδο.

»Πώς συνδέονται με το θέμα της αυτοδυναμίας;

»Όταν τρόμαξε η κυβέρνηση βλέποντας σε κάποιες μαζικές δημοσκοπήσεις να βγαίνει η αναγωγή του ποσοστού της ΝΔ στο 35%, το οποίο δεν κάνει αυτοδυναμία, τότε η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν “να σώσω την εικόνα μου, να μην φαίνεται ότι είμαι αλαζόνας και ας βάλω λίγο στη ρητορική μου ότι εγώ είμαι διατεθειμένος να κυβερνήσω τη χώρα μαζί με άλλους”.

»Συνειδητοποίησαν όμως στη ΝΔ ότι αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην πρώτη εκλογή που θα γίνει με την απλή αναλογική.

»Αν λειτουργήσει η πρώτη Κυριακή σαν λυτρωτική τιμωρία και μετά βλέπουμε, όπως συμβαίνει στις ευρωεκλογές όταν προηγούνται των βουλευτικών, τότε αν δεις κάποια κόμματα όπως του κ. Βελόπουλου να πλησιάζουν ή και να ξεπερνούν το 10%, τότε το παιχνίδι δεν θα μαζεύεται έτσι εύκολα», δήλωσε ο κ. Μαύρος, σημειώνοντας ότι «για αυτό επέστρεψε ξανά στο χαρτί της αυτοδυναμίας για να συσπειρώσει τον κόσμο.

»Ξανά αναγωγή στην αυτοδυναμία για να μπορεί να θέσει το τραπέζι την κεντρική ιδέα του χάους.

»Αυτό θα είναι το κεντρικό δίλημμα, η ιστορία της ακυβερνησίας».

«Η μεσαία τάξη δίνει σήμερα κυβερνήσεις»

Αναφορικά με το Κέντρο, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, είναι μια έννοια «λάστιχο», καθώς «πέρασε από το ιδεολογικό Κέντρο, μετά έγινε μεσαίος χώρος, δηλαδή κάτι ενδιάμεσο χωρίς σαφή ιδεολογία, αλλά είμαι σωστός στις αποφάσεις μου, και έφτασε και κάποιες στιγμές να είναι και συμφεροντολογικός χώρος».

«Τώρα, αυτή η τοποθέτηση του μεσαίου χώρου, κρύβει υποσυνείδητα τον όρο μεσαία τάξη, η οποία έκανε τον Τσίπρα να χάσει τις εκλογές το 2019.

»Αυτή δίνει σήμερα κυβερνήσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ.Μαύρος είπε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει άλλη επιλογή από αυτό που διαμηνύει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί και αυτό είναι αποδεκτό από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, «γιατί περιμένουν να δουν με ποιους συμφέρει να είναι αυτή η συνεργασία».

«Το μόνο εγκλωβιστικό που κάνει είναι που λέει ότι θέλει να συνεργαστεί για μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, αυτό μοιραία αποκλείει τη ΝΔ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα