Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χλευάζει Μητσοτάκη: «Άριστα 10,2% είναι η επίδοση της Κυβέρνησης στο ράλι του πληθωρισμού»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χλευάζει Μητσοτάκη: «Άριστα 10,2% είναι η επίδοση της Κυβέρνησης στο ράλι του πληθωρισμού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, ΕΛΣΤΑΤ, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΠΑΣΟΚ, Πληθωρισμός,

Με ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χλευάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη «βαθμολογώντας» την με «Άριστα 10,2% στο ράλλυ του πληθωρισμού».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του μηνός Απριλίου 2022 είναι διψήφιος για πρώτη φορά μετά από 28 έτη, αγγίζοντας το 10,2% τη στιγμή που πριν από 11 μήνες βρισκόταν στο 0%.

»Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και στατιστικά για ακόμα μια φορά η πρόβλεψη μας ότι τα “δύσκολα έπονται” όταν πριν από λίγες μέρες η Euorstat υπολόγιζε ότι ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών Απριλίου στην Ελλάδα ήταν περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες πλέον πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και ο έκτος υψηλότερος της Ευρωζώνης.

»Παρόλα αυτά διαβάζουμε ότι “στο Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που κατέθεσε προ 10ημέρου στις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομικών, η βασική εκτίμηση είναι ότι ο μέσος πληθωρισμός για το 2022 θα διαμορφωθεί στο 5,6%, καθώς από το καλοκαίρι και έπειτα αναμένεται να αποκλιμακωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις”.

»Πλέον είναι προφανές ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο πληθωρισμός αλλά η Κυβέρνηση και η πάγια συντηρητική άποψη της ότι ο πληθωρισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που θα ατονήσει από μόνο του, βάζοντας τη σφραγίδα της στην αφαίμαξη των νοικοκυριών.

»Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν ότι οι ετήσιες αυξήσεις για αγαθά όπως το φυσικό αέριο (122,6%), ο ηλεκτρισμός (88,8%), το πετρέλαιο θέρμανσης (65,1%), τα καύσιμα και τα λιπαντικά (29%) προκαλούν ίλιγγο.

»Μεγάλη πίεση στα νοικοκυριά και προφανώς στα πιο ευάλωτα, προκαλούν οι αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμα και υπερδιπλάσιες από τον ετήσιο δείκτη τιμών.

»Η Κυβέρνηση ουσιαστικά εξοντώνει τους πληττόμενους συμπολίτες μας που αδυνατούν λόγω της ακρίβειας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης και προσπαθεί με λίγες, καθυστερημένες και ανεπαρκείς σε σχέση με την απώλεια εισοδήματος επιστροφές να κατευνάσει την οργή τους και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους.

»Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει τροπολογία της με την οποία θεσπίζεται η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, ώστε οι πολίτες να μη χρειάζεται να πληρώνουν πάνω από 10% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση (1/5/2021).

»Το μέτρο αυτό είναι ο μόνος άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος άμεσης αντιμετώπισης του βασικότερου συντελεστή της ακρίβειας και αν η Κυβέρνηση συνεχίσει να το αρνείται αποδεικνύεται ότι παίρνει άριστα και 10 με τόνο, όχι μόνο στην ακρίβεια αλλά και στην αναλγησία».

Σχετικά άρθρα