Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Διεθνής διασυρμός Μητσοτάκη για τη μη προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

ΣΥΡΙΖΑ: Διεθνής διασυρμός Μητσοτάκη για τη μη προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Διαφάνεια, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Πρωτοφανής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και από την «Διεθνή Διαφάνεια», με την Ελλάδα να καταδεικνύεται ως το «μαύρο πρόβατο» για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας που παρέχει ισχυρή προστασία σε όσους αποκαλύπτουν σκάνδαλα διαφθοράς.

Όπως επισημαίνει σε δήλωση του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Ξανθόπουλος:

«Mετά την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, ήρθε η σειρά της Διεθνούς Διαφάνειας να ολοκληρώσει τον διεθνή διασυρμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την μη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας που παρέχει ισχυρή και αποτελεσματική προστασία στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, (Whistleblowers).

»Η Πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος της Διεθνούς Διαφάνειας, κα Delia Ferreira Rubio και ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος, κ. Παναγιώτης Μανταλώζης, με επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ζητούν να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση το ν/σ ενσωμάτωσης της Οδηγίας της Ε.Ε. για την ολιστική και αποτελεσματική προστασία των Whistleblower στην Ελλάδα.

»Οι αξιωματούχοι της Διεθνούς Διαφάνειας επισημαίνουν ότι η διαδικασία που ακολουθείται από την Κυβέρνηση εμφανίζει σοβαρές καθυστερήσεις και καλούν τον κ. Μητσοτάκη επειγόντως να εντείνει τις προσπάθειες του για ενσωμάτωση της επίμαχης οδηγίας, προτρέποντας τον να υιοθετήσει ισχυρά και περιεκτικά μέτρα προστασία των μαρτύρων.

»Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ταυτισθεί πλήρως με ενέργειες που αθετούν τις διεθνείς υποχρεώσεις μας όσον αφορά την καταπολέμηση υποθέσεων διαφθοράς και αφήνουν εκτεθειμένους σε διώξεις τους μάρτυρες που θέλουν να τις αποκαλύψουν.

»Έχει μετατρέψει τη χώρα σε «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο».

Σχετικά άρθρα