Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέδριο ΝΔ: Ο Δένδιας, το καθήκον και η εμπιστοσύνη του λαού

Συνέδριο ΝΔ: Ο Δένδιας, το καθήκον και η εμπιστοσύνη του λαού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Το αναμενόμενο αδιαχώρητο επικράτησε την ομιλία του Νίκου Δένδια το Σάββατο στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κορυφαίος δημοφιλής υπουργός Εξωτερικών μίλησε στη θεµατική ενότητα του συνεδρίου υπό τον τίτλο «Ενδυνάµωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας» και τα γαλάζια στελέχη δεν άφησαν καρέκλα κενή. Αρκετοί αναγκαστικά στάθηκαν όρθιοι.

Να σημειωθεί ότι η αίθουσα, που πριν δεν ήταν πλήρης συνέδρων, γέμισε για τον Νίκο Δένδια, κάτι που προφανώς δεν ξάφνιασε κανέναν όχι μόνο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που αναμενόταν να έχει η τοποθέτησή του για την εξωτερική πολιτική της χώρας αλλά και της σαρωτικής δημοτικότητάς του.

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι θετικές γνώμες για τον υπουργό Εξωτερικών αγγίζουν ακατέβατα το 75% του ελληνικού λαού στο σύνολό του, δηλαδή ο Νίκος Δένδιας διαπερνά οριζόντια, δεξιά κι αριστερά, την ελληνική κοινωνία.

Όταν λοιπόν σταθερά τα 3/4 των Ελλήνων επικροτούν τον Νίκο Δένδια, ανεξάρτητα εάν είναι συντηρητικοί ή προοδευτικοί ψηφοφόροι, φιλελεύθεροι ή σοσιαλιστές, στον εσωκομματικό «χάρτη» της Νέας Δημοκρατίας τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

Η αποδοχή του Νίκου Δένδια καταγράφεται πάνδημη.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η μετριοπαθής, δημοκρατική και κοινωνική ρητορική του Νίκου Δένδια, αυθεντικά καραμανλική, «ακούγεται» φιλική και στους ψηφοφόρους της απέναντι παράταξης, οι οποίοι δεν αισθάνονται «απειλή», «διχασμό» ή «αποτροπιασμό» ως προς το πρόσωπό του, ενώ ο αδιαπραγμάτευτος πατριωτισμός του ενώνει, θυμίζοντας τον στίχο «η πατρίδα σφυρηλατεί την ενότητα» (του «El Pueblo Unido, Jamas Sera Vencido»).

Λαός και πατρίδα, κοινωνική δικαιοσύνη και πατρίδα, ο Νίκος Δένδιας τα γνωρίζει καλά.

Ο υπουργός Εξωτερικών στην ομιλία του έκανε πλήρη απολογισμό του έργου του μέχρι σήμερα, που δεν αποκλίνει του γράμματος και του πνεύματος της εθνικής γραμμής, όπως αυτή είναι καταγεγραμμένη επισήμως στα δημόσια αναρτημένα (και διακομματικά) κείμενα του υπουργείου Εξωτερικών και θέτουν τα ξεκάθαρα πλαίσια εντός των οποίων η πατρίδα μας κινείται στην περιοχή και τον κόσμο.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Νίκος Δένδιας γνωρίζει και υπηρετεί με αφοσίωση και καθήκον την εθνική γραμμή.

Σχετικά άρθρα