Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νάσος Ηλιόπουλος: Η ΝΔ προστατεύει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια

Νάσος Ηλιόπουλος: Η ΝΔ προστατεύει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Νάσος Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλώς μέρος του προβλήματος για την ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, είναι ο συντονιστής της καταστροφής και της λεηλασίας απέναντι στους Έλληνες πολίτες», ανέφερε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας «στο Κόκκινο» και κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ ότι προστατεύει την αισχροκέρδεια, ανέφερε ότι «για όλο τον Απρίλιο η Ελλάδα ήταν πρώτη στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.

»Το 99% των αυξήσεων περνάνε στον καταναλωτή.

»Δεύτερη χώρα έρχεται η Αυστρία με μόλις 46%», ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι πολίτες δεν θα ξαναδούν 4 και 5 φορές πάνω τους λογαριασμούς:

«Αφενός παραδέχεται το ύψος αυξήσεων, όταν το Σεπτέμβριο μας έλεγε η κυβέρνηση ότι οι λογαριασμοί θα είναι 2-3 ευρώ επάνω.

»Αφετέρου παραδέχεται ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρθούν για να μην φτάσει η ακρίβεια στους καταναλωτές.

»Το ερώτημα είναι αν τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα ρυθμίζουν στη ρίζα το πρόβλημα, αν μιλάμε δηλαδή για ένα πλαφόν στις τιμές και φορολόγηση στα υπερκέρδη, ή απλώς θα επιδοτούν την αισχροκέρδεια που έχει στηθεί και από τη ΔΕΗ και από ιδιώτες παρόχους».

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας:

«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι μπλεγμένοι σε διαχειριστικές σκιές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου έκανε, μάλιστα, λόγο για ένα «τεράστιο ηθικό ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και αφορά τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος από τα goldenboys της ΔΕΗ».

«Δεν γίνεται ο κ. Στάσσης που παίρνει 350 χιλιάδες ευρώ το χρόνο να δίνει μπόνους 16 εκατ. ευρώ στον εαυτό του και τα στελέχη της ΔΕΗ μέσω μετοχών.

»Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα είχε ήδη κάνει ελέγχους», τόνισε.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι «τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς», και «η μεγαλύτερη απονομή δικαιοσύνης θα είναι η ετυμηγορία των πολιτών, ώστε αυτό το πολιτικό προσωπικό να πάει σπίτι του και να μην μπορεί άλλο πια να καταστρέψει τη ζωή των πολιτών».

«Το κύμα οργής των πολιτών πρέπει να συναντηθεί με την κοινωνική κινητοποίηση.

»Δεν μπορεί να μείνει απλά ένα κύμα οργής και αντίδρασης.

»Πρέπει να αποκτήσει θετικό πρόσημο και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

»Χρέος μιας αριστερής προοδευτικής δύναμης είναι να δώσει αυτή την προοπτική.

»Και μέσα από την προοπτική μπορεί να επαναφέρει την ασφάλεια στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Μάλιστα τόνισε πως «έχει πανικοβάλει την κυβέρνηση το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που ήταν ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός».

«Τα 5 + 1 σημεία του Αλ. Τσίπρα για την προστασία της εργασίας και τη στήριξη των δημόσιων εργαλείων και δημόσιων αγαθών δίνουν προοπτική στους Έλληνες πολίτες», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα