Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: Έλληνες, Ισραηλινοί και Αμερικανοί στη «3+1» θα μιλήσουν για ενέργεια

ΥΠΕΞ: Έλληνες, Ισραηλινοί και Αμερικανοί στη «3+1» θα μιλήσουν για ενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Άντονι Μπλίνκεν, Γιαΐρ Λαπίντ, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Ιωάννης Κασουλίδης, Κύπρος, Νίκος Δένδιας, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η ενέργεια της Ανατολικής Μεσογείου θα απασχολήσει την τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών του σχήματος «3+1» την ερχόμενη Δευτέρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαΐου ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τον ομόλογό του της Κύπρου, Γιάννη Κασουλίδη, του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ και τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της συνεργασίας «3+1».

«…τα βασικά ζητήματα τα οποία θα συζητήσουν θα είναι αφενός οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Aνατολικής Μεσογείου, αφετέρου, η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της ενέργειας», διευκρίνισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου ενόψει της «3+1», με τον οποίο «έτσι και αλλιώς μιλάνε συνέχεια, βλέπονται και συνέχεια», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σχετικά άρθρα