Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Έρχεται στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Βέλγιο, Διπλωματικό Σώμα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Έρχεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και θα παραμείνει έως τις 4 Μαΐου.

Η πρεσβευτής του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν (Françoise Gustin) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Φίλιππου και της βασίλισσας Ματθίλδης, η πρώτη έπειτα από 21 χρόνια, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων Βελγίου – Ελλάδας, ενώ παράλληλα κάνει γνωστό ότι τον βασιλιά και τη βασίλισσα θα συνοδεύσουν 6 υπουργοί, 17 διευθύνοντες σύμβουλοι και 10 πρυτάνεις πανεπιστημίων.

«Η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού μας και των δημοκρατικών μας αξιών.

»Το Βέλγιο θέλει να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτή τη σημαντική συμβολή στις κοινωνίες μας» τονίζει η Φρανσουάζ Γκιστίν.

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, η Βελγίδα πρέσβης παρατηρεί ότι από πέρυσι απέκτησαν ιδιαίτερη δυναμική, ενώ για τις εμπορικές διαπιστώνει περιθώρια βελτίωσης.

Περαιτέρω, προτάσσει ως πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενεργειακή μετάβαση, και υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργειών για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Ειδική αναφορά κάνει στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και στον «βασικό ρόλο» της στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας.

«Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έχει βασικό ρόλο στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας που σημαίνει, επίσης, διαφοροποίηση και στρατηγική αυτονομία.

»Όπως λέγεται συχνά, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό στο σημερινό πλαίσιο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, θεωρεί πως η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, τόσο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και στην ηλιακή ενέργεια.

Σχετικά άρθρα