Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση ασφαλείας στην Αθήνα

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση ασφαλείας στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τουρκία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση συνεργασίας για την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 4 Μαΐου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Δημοσίας Τάξης και Εσωτερικών από τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που έφερε στο φως το θέμα, η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την γείτονα, αλλά και από τα εμφανή σημάδια, όπως αναφέρουν, εσωστρέφειας και απομονωτισμού της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα προέβη σε μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να προχωράει σε διάβημα διαμαρτυρίας.

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Άγκυρα και με τις δηλώσεις του απεερχόμενου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, στην Καθημερινή.

Ο κ. Πάιατ έκανε λόγο για «απαράδεκτες δραστηριότητες, ρητορικές υπερβολές και ανόητες αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των νησιών» για «απαράδεκτες δραστηριότητες, ρητορικές υπερβολές και ανόητες αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των νησιών».

Δίχως να αναφέρεται στη συνέντευξη, ούτε και στον κ. Πάιατ ονομαστικά, η τουρκική πρεσβεία με ανάρτησή της στο Twitter σημειώνει ότι η υιοθέτηση των απόψεων της χώρας στην οποία φιλοξενείσαι είναι «μια από τις ατυχείς αμαρτίες της διπλωματίας».

Και πρόσθεταν ότι αυτό «συμβαίνει όταν ξεχνάς τις θέσεις της χώρας σου και υιοθετείς εκείνες των οικοδεσποτών σου».

Σχετικά άρθρα