Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι αυλάρχης των Γλύξμπουργκ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι αυλάρχης των Γλύξμπουργκ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο με αντικείμενο την αξιοποίηση του Τατοΐου.

Και συνεχίζει:

«Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων.

»Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

»Το νέο “unfair” της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες».

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ανάγκη να κάνει συναντήσεις με πρίγκιπες για το Τατόι

Και το ΚΚΕ από την πλευρά του σε σχόλιο του για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Σκωτία και τα σχέδια για την «αξιοποίηση» του κτήματος Τατοΐου, αναφέρει:

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά ιδέες για το κτήμα Τατοΐου, δεν ήταν ανάγκη να τις αναζητήσει στη Σκωτία και σε συναντήσεις με πρίγκιπες.

»Θα μπορούσε να τις βρει στις προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής, που εδώ και χρόνια διεκδικούν την αξιοποίηση του κτήματος προς όφελος του λαού όλου του Λεκανοπεδίου, μαζί με την αποκατάσταση και προστασία του παρακείμενου δάσους.

»Όλα τα άλλα παραπέμπουν σε επιχειρηματική εκμετάλλευση -με όποια “βιτρίνα” κι αν εμφανιστεί- κι αξιοποίηση για “λίγους και εκλεκτούς” μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, παρουσιάζοντας το σχετικό σχέδιο».

Σχετικά άρθρα