Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσκάλεσε τον Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσκάλεσε τον Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Λευκός Οίκος, Τζεν Ψάκη, Τζο Μπάιντεν,

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόσκληση για διμερή συνάντηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου.

Εκτός του προέδρου Μπάιντεν θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει και με άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της κ. Ψάκη αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022.

»Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

»Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της.

»Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία απέναντι σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας.

»Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή.

»Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για πολλές γενιές».

Σχετικά άρθρα