Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας συζήτησαν θέματα του Ελληνισμού της Αφρικής

Χρυσουλάκης και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας συζήτησαν θέματα του Ελληνισμού της Αφρικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Έλληνες Πρόσκοποι, Ελληνική Ομογένεια, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Με τον πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν πλήθος θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό της Αφρικής και την Ορθοδοξία, με τον Γ. Χρυσουλάκη να ενημερώνεται για το έργο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου και να εκφράζει βαθύτατο σεβασμό και την άπειρη εκτίμησή του στο πρόσωπο του πατριάρχη και να επανεβεβαιώνει τη δεδηλωμένη βούληση της ελληνικής Πολιτείας για την παροχή κάθε μορφής συνδρομής στο σημαντικότατο έργο του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Ο πατριάρχης ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα για την στήριξη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και επισήμαινε ότι η διατήρηση της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών εξακολουθεί να παραμένει υψηλή προτεραιότητα.

Η μακραίωνη παράδοση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πέραν από την πνευματική καθοδήγηση του ελληνορθόδοξου ποιμνίου, έχει να επιδείξει σημαντικό και πλούσιο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο, ανοίγοντας δρόμους σε ολόκληρη της Αφρική και προσφέροντας πολύτιμη υπηρεσία τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στον Ελληνισμό, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση του γενικού γραμματέα και του πατριάρχη με τον γενικό έφορο των Ελλήνων Προσκόπων Σταύρο Δημητρόπουλο, τον μόνιμο βοηθό γενικού εφόρου Αθανάσιο Ευσταθίου, τον περιφερειακό έφορο Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων, Ανδρέα Γιόσρι και τον έφορο προσκόπων Βασίλη Μπίρτσα, εκπροσωπώντας την Παγκόσμια Ένωση Ορθοδόξων Προσκόπων «DESMOS».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος. Συζητήθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ευρύτεροι τρόποι συνεργασίας και συνδρομής του έργου του Πατριαρχείου, η διοργάνωση προγραμμάτων φιλοξενίας στην Ελλάδα ομογενών και νέων από την Αφρική και συμφωνήθηκε ο συντονισμός αποστολής προσκοπικών στολών σε Ορθόδοξους προσκόπους στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε, επίσης, η δυνατότητα υποστήριξης όλων των Μητροπόλεων του Πατριαρχείου και η παροχή βοήθειας από μέρους των Ελλήνων προσκόπων προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στο νέο κατασκηνωτικό χώρο που θα δημιουργηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, επισημάνθηκε η καταλυτική συμβολή του υπουργείου Εξωτερικών διά της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας σε αυτήν την προσπάθεια.

Σχετικά άρθρα