Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπογραφή Πρωτοκόλλου στην 8η Σύνοδο Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας

Υπογραφή Πρωτοκόλλου στην 8η Σύνοδο Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Κώστας Φραγκογιάννης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Τουρισμού,

Με την υπογραφή Πρωτοκόλλου από τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και την Υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Anupriya Patel, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης Συνόδου της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας–Ινδίας, που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στην Αθήνα.

Στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους, οι δύο Υφυπουργοί αναφέρθηκαν στο άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, των μεταφορών, του τουρισμού.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Απόστολος Δημητρόπουλος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Επίσης, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας καθώς και στελέχη της Enterprise Greece, της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, του ΕΒΕΑ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Κατά τις εργασίες της Επιτροπής συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών αγαθών, ιδιαιτέρως τροφίμων, φαρμάκων και δομικών υλικών.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας και Ινδίας, σε συνέχεια της πρόσφατης κύρωσης από την ελληνική Βουλή, το Φεβρουάριο του 2022, της συμφωνίας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Ινδίας που είχε υπογραφεί το 2017.

Μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Φραγκογιάννης εξήρε το θερμό και εποικοδομητικό κλίμα στις συνομιλίες, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε σύντομη δήλωσή του στην ΕΡΤ, «προετοίμασε το έδαφος για την επόμενη μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία που προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο».

Σχετικά άρθρα