Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες πλήρως απογοητευμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες πλήρως απογοητευμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, ΔΕΗ, Δημοσκοπήσεις, Ενέργεια, Ευρωβαρόμετρο, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πληθωρισμός,

Πλήρως απογοητευμένοι εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πολίτες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο για την ακρίβεια -και μάλιστα πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία– όσο και για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στο νέο Ευρωβαρόμετρο.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η έρευνα για το Ευρωβαρόμετρο αυτό, δεν περιλαμβάνει, ουσιαστικά, τις εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022, καταδεικνύοντας ότι τα προβλήματα των Ελλήνων δεν οφείλονται στις διεθνείς εξελίξεις αλλά είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής.

Άλλωστε όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των Ελλήνων πολιτών στην έρευνα είναι ότι τρεις στους τέσσερις αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του μήνα και πριν από τη ρωσική εισβολή, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με τα μέτρα για την πανδημία.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, έρευνα που όπως προαναφέρθηκε πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2022 και άρα δεν περιλαμβάνει τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, οι Έλληνες δηλώνουν μεγάλη αδυναμία να ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, εκφράζουν απαισιοδοξία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κρίνουν ως αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κρίσης που αυτή δημιούργησε.

Και τα ποσοστά, μάλιστα, στις απαντήσεις των Ελλήνων είναι συντριπτικά, παρουσιάζοντας μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ενδεικτικά:

-Εννέα στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητική, το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό σε αυτή την έρευνα για την Ε.Ε.

-Το 85% δηλώνουν ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει υποστεί επιδείνωση, το υψηλότερο ποσοστό της έρευνας. Παράλληλα, σε ποσοστό 55% πιστεύουν ότι σε βάθος χρόνου οι συνθήκες διαβίωσής τους θα είναι χειρότερες, ενώ ένα 22% προβλέπει επιδείνωση. Αντίστοιχα ένα 37% εκτιμά ότι η πορεία της οικονομίας θα είναι ίδια ή χειρότερα, ποσοστό που και σε ευρωπαϊκά επίπεδα κυμαίνεται στο 38%.

-Ένας στους δύο Έλληνες αγωνιά για την κάλυψη των οικονομικών του νοικοκυριού, στην Ε.Ε. το ποσοστό είναι 26%.

-Τρεις στους τέσσερις Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς τους τις περισσότερες φορές, ποσοστό εξαιρετικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς το 66% των ερωτηθέντων Ευρωπαίων απάντησε ότι δεν αντιμετώπισε δυσκολία στην πληρωμή των λογαριασμών.

-Δάφνες… δρέπει η κυβέρνηση και στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας με το 99% των Ελλήνων να εκφράζει αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Παράλληλα, το 64% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. να είναι στο 48%.

Έλλειψη ικανοποίησης καταγράφεται και για τα μέτρα που ελήφθησαν από τις Βρυξέλλες, αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα