Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα επιταχύνει τις έρευνες για την ανεύρεση φυσικού αερίου

Η Ελλάδα επιταχύνει τις έρευνες για την ανεύρεση φυσικού αερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ΕΛΠΕ, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Η Ελλάδα θα επιταχύνει τις έρευνες για την ανεύρεση φυσικού αερίου σε συνεργασία με ιδιώτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας της ΕΔΕΥ και της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα θέλει να έχει μία καθαρή εικόνα έως το 2023 για το εάν υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν υπάρχουν – κάτι που κάνει την κυβέρνηση «αισιόδοξη».

«Εάν έχουμε σημαντικά κοιτάσματα αερίου, θα αντικαταστήσουμε τις εισαγωγές με τον εθνικό μας πλούτο», είπε σε συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του κλάδου ενέργειας και υδρογονανθράκων.

Ανέφερε ότι οι έρευνες θα γίνουν σε 6 περιοχές χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και δυτικά της Κρήτης.

Οι τρεις πρωτοβουλίες για επιτάχυνση των ερευνών

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της ίδιας σύσκεψης.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε, επίσης, ότι θα συσταθεί μία νέα ομάδα εργασίας, ενώ η ΕΔΕΥ θα απευθύνει επιστολή στους παραχωρησιούχους με την οποία θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα», ενώ στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά το πρότυπο χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, που εφήρμοσε ταχείες διαδικασίες τόσο για τη διερεύνηση όσο και για την έναρξη παραγωγής υδρογονανθράκων.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα