Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάμπρος Τζούμης: «Εάν επαληθευτεί η χρήση χημικών όπλων στην Μαριούπολη από τους Ρώσους οι ΗΠΑ θα απαντήσουν»

Λάμπρος Τζούμης: «Εάν επαληθευτεί η χρήση χημικών όπλων στην Μαριούπολη από τους Ρώσους οι ΗΠΑ θα απαντήσουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία, Χημικά Όπλα,

«Εάν επαληθευτεί η χρήση χημικών όπλων στην Μαριούπολη από τους Ρώσους εισβολείς, οι ΗΠΑ τουλάχιστον θα απαντήσουν, αυτό τουλάχιστον έχει δηλώσει ο πρόεδρος Μπάιντεν από τις Βρυξέλλες στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

»Είπε ότι ανάλογα με την φύση των χημικών όπλων θα υπάρξει και απάντηση.

»Προφανώς εννοεί στρατιωτικά, άρα αυτό σημαίνει μια κλιμάκωση, οδηγούμαστε σε έναν Γ’ΠΠ» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Aντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης.

«Αφενός λοιπόν πρέπει να αναλύουμε την πληροφορία που λαμβάνουμε, αφετέρου πρέπει να δούμε ποια είναι η σκοπιμότητα, δηλαδή οι Ρώσοι για ποιον λόγο θα το έκαναν αυτό», τόνισε προσθέτοντας πως «ένα ενδεχόμενο θα ήταν για να εξαλείψουν κάποιες εστίες αντίστασης, αλλά είχαν και άλλους τρόπους, όπως ίσως με κάποιο βομβαρδισμό».

Σημείωσε ακόμα ο κ. Τζούμης, πως οι ΗΠΑ στο παρελθόν είχαν πει ότι οι Ρώσοι μπορεί να κάνουν μια τέτοια κίνηση και να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα προκειμένου να κατηγορήσουν την Ουκρανία για αυτό, επειδή είχαν βγει κάποιες κατηγορίες ότι η Ουάσιγκτον λειτουργεί στο ουκρανικό έδαφος εργαστήρια βιολογικού και χημικού πολέμου.

«Είναι ένα παιχνίδι προπαγάνδας, παραπληροφόρησης, ψυχολογικών επιχειρήσεων, όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη.

»Η Ρωσία έχει μια τάση να χρησιμοποιεί μη συμβατικά όπλα.

»Ωστόσο θέλει προσοχή όταν ακούμε μια είδηση.

»Προκειμένου να κατηγορηθεί η Ρωσία για να εμπλακεί η Δύση σε μια αντιπαράθεση με την Ρωσία, είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιστράτηγος, επαναλαμβάνοντας πως αν ισχύει η δήλωση Μπάιντεν και επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών πρέπει οι ΗΠΑ να παρέμβουν.

Σχετικά άρθρα