Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεωργιάδης «αγνόησε» τον Σταϊκούρα και προανήγγειλε μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα

Ο Γεωργιάδης «αγνόησε» τον Σταϊκούρα και προανήγγειλε μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Πληθωρισμός, Τρόφιμα, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, Χρήστος Σταϊκούρας,

Την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τόνισε πως εξετάζουν τα κυβερνητικά στελέχη ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ως αντισταθμιστικό μέτρο στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Παρακάμπτοντας τον καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ , είπε ότι «το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών…

»Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος.

«Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν ”κατοστάρηδες”».

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» είπε ο Υπουργός.

Στάθηκε δε ο κ. Γεωργιάδης και στην αισχροκέρδεια λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.

Σχετικά άρθρα