Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απαράδεκτη η παρουσία μαχητών του Αζόφ στην ελληνική Βουλή

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απαράδεκτη η παρουσία μαχητών του Αζόφ στην ελληνική Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Βουλή των Ελλήνων, Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Τασούλας, Ουκρανία, ΠΑΣΟΚ, Τάγμα Αζόφ,

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος «αδειάσε» τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα για τις εξηγήσεις που έδωσε για την «απαράδεκτη παρουσία» μαχητών από το τάγμα Αζόφ στην ελληνική Βουλή, ενώ γενικότερα χαρακτήρισε «αδιανόητη προχειρότητα» τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση ύψιστης σημασίας ζητήματα.

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζου για τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και είναι η εξής:

«Η παράταξη μας από την αρχή στάθηκε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, απέναντι στην παράνομη ρωσική εισβολή και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες.

»Ανάλογα βιώματα άλλωστε έχει και ο ελληνικός λαός μετά την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, κάτι που όφειλε να αναγνωρίσει ο κ. Ζελένσκι.

»Καλωσορίσαμε σήμερα την παρουσία του Προέδρου της Ουκρανίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

»Όμως, η ομιλία στρατιωτών και μάλιστα ενταγμένων στο τάγμα Αζόφ είναι απαράδεκτη και υπογραμμίζει την αδιανόητη προχειρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση ύψιστης σημασίας ζητήματα.

»Οι εξηγήσεις, που δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν είναι επαρκείς».

Τι είπε ο Κ. Τασούλας:

Νωρίτερα ό Κ. Τασούλας είχε δηλώσει, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά από την Διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή, ότι δεν πρέπει να αμαυρωθεί η μεγάλη εικόνα μιας ιστορικής στιγμής, όπως ότι ένας ηγέτης μιας εμπόλεμης χώρας απευθύνθηκε στην Ελληνική Βουλή.

Όπως είπε, το σημαντικό ιστορικό γεγονός είναι ότι ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα του, στην ελληνική βοήθεια και την ομογένεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, εξήγησε ότι έμαθαν για την βιντεοσκοπημένη εμφάνιση των μαχητών λίγα λεπτά πριν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, χωρίς να γνωρίζουν όμως το περιεχόμενο της παρέμβασής τους.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αχρείαστη και άστοχη», την εμφάνιση των δύο μαχητών, υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να μείνουμε στην μεγάλη εικόνα, η οποία είναι η εμφάνιση του Ζελένσκι.

Σχετικά άρθρα