Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Μιχαηλίδης: Η Τουρκία θέλει να μοιραστεί την Ανατ. Μεσόγειο με την Αίγυπτο

Νίκος Μιχαηλίδης: Η Τουρκία θέλει να μοιραστεί την Ανατ. Μεσόγειο με την Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Διπλωματικό Σώμα, Κύπρος, Νίκος Μιχαηλίδης, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

Προειδοποίηση ότι η Τουρκία επιθυμεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο για να επιβάλει τον δικό της χάρτη (εκτός διεθνούς δικαίου) στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε μέσω Twitter ο καθηγητής Νίκος Μιχαηλίδης, Έλληνας πανεπιστημιακός που έχει διδάξει στο Πρίνστον και τώρα διδάσκει στο UMSL (University of Missouri – St. Louis).

«Η Τουρκία θα αποστείλει πρέσβη στην Αίγυπτο… με την προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με το Κάϊρο η Άγκυρα επιδιώκει να σπάσει τις ελλαδοκυπριακές συνεργασίες (το λένε ανοιχτά και δημόσια διάφοροι παράγοντες) και να επιβάλει τον δικό της παράλογο χάρτη στην ανατολική Μεσόγειο…», έγραψε ο κ. Μιχαηλίδης σχολιάζοντας τουρκική ανάρτηση για τον διορισμό Τούρκου πρέσβη στο Κάιρο, συνοδευόμενη με χάρτη της τουρκοαιγυπτιακής ΑΟΖ.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο τουρκικός έκνομος χάρτης «αρπάζει» όλη την Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Πρόκειται για γνωστό και παλιό (προ δεκαετίας) τουρκικό σχεδιασμό, ο οποίος σταμάτησε όταν ο πρόεδρος Σίσι ανέτρεψε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (3 Ιουλίου 2013).

Δείτε την ανάρτηση:

Σχετικά άρθρα