Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεραπετρίτης: Μιλάει για άμεσες έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Γεραπετρίτης: Μιλάει για άμεσες έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γεραπετρίτης, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιόνιο Πέλαγος, Κρήτη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Υδρογονάνθρακες, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,

Επιτάχυνση των διαδικασιών, σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, με στόχο, «στο συντομότερο δυνατό χρόνο να έχουμε αποτελέσματα στις περιοχές που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», προαναγγέλλει, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, για τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed κατ’ αρχάς, αναγνωρίζει μεν ότι είναι «ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο από τεχνική και οικονομική άποψη», παραμένει, ωστόσο, «ως επιλογή και θα αξιολογηθεί με βάση τα κριτήρια σκοπιμότητας και βιωσιμότητας που έχουν τεθεί».

Σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, τονίζει, «θα επιταχύνουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να έχουμε αποτελέσματα στις περιοχές που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την άποψη του δυνητικού αποθεματικού, δηλαδή στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και της δυτικής και νότιας Κρήτης.

»Σε οποιαδήποτε εκδοχή, η Ελλάδα θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο για τη μεταφορά φυσικού αερίου».

[σ.σ. Επί κυβέρνησης Τσίπρα το σχέδιο ήταν η Ελλάδα να αποτελέσει χώρα ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ενεργειακό κόμβο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξόδεψε» τρία πολύτιμα χρόνια από την πρόοδο και ευημερία της πατρίδας με τις πρασινοαναπτυξάκηδες εμμονές, τα ενεργειακά φενγκ σούι και τους ανεμόμυλους].

Εξειδικεύοντας στη συνέχεια αναφέρει ότι «ήδη συζητούμε με τις χώρες της ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου για την περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας μας.

»Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία η Διακήρυξη των Βερσαλλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμφωνήθηκε στις 11 Μαρτίου, και ενσωματώνει την ανάγκη για μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία και της ενεργειακής διαφοροποίησης, ιδίως μέσω του προγράμματος Repower EU που θα χρηματοδοτήσει σχετικά έργα».

Σχετικά άρθρα