Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Ηρακλείδης προτείνει να προσκυνήσουμε την Τουρκία και δεν ντρέπεται

Ο Αλέξης Ηρακλείδης προτείνει να προσκυνήσουμε την Τουρκία και δεν ντρέπεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Ηρακλείδης, Τουρκία,

Αναίσχυντο προσκύνημα στην Τουρκία, συνθηκολόγηση και παραίτηση από κάθε εθνική μας κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο, για να ευχαριστήσουμε και να κατευνάσουμε τη νεο-οθωμανική Τουρκία, πρότεινε ανερυθρίαστα ο Αλέξης Ηρακλείδης του ΕΛΙΑΜΕΠ και ομότιμος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο πανεπιστήμιο, σε συνέντευξή του στην «Εποχή».

Ο Αλέξης Ηρακλείδης, που δεν κρύβει τον θαυμασμό του στον Κώστα Σημίτη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε τι θα έλεγε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν βρισκόταν στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Διαβάστε τα λόγια του, είναι ακριβώς τα ίδια με τις θέσεις του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών.

Είναι να απορεί κανείς γιατί άραγε δίνει συνεντεύξεις ο κ. Ηρακλείδης;

Οι ίδιες ακριβώς απαντήσεις θα μπορούσαν να δοθούν από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δήλωσε λοιπόν ανερυθρίαστα τα ακόλουθα:

«Στη θέση του [Μητσοτάκη] θα είχα πει τέσσερα πράγματα στον Ερντογάν σε απόλυτα εμπιστευτικούς τόνους [μυστική διπλωματία], τα οποία όχι μόνο θα έσπαγαν τον πάγο, αλλά θα άνοιγαν την οδό, τι λέω, την λεωφόρο, για επίλυση στα του Αιγαίου (όπως το 2003) αλλά και της Αν. Μεσογείου.

»1) δεν πρόκειται να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα, αυτό θα γίνει μόνο κατόπιν συμφωνίας με την Άγκυρα·

[σ.σ. εκχωρεί μονομερές μας δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο].

»2) το EastMed έχει τεθεί εκτός όχι μόνο λόγω τεράστιου οικονομικού κόστους και περιβαλλοντικών κινδύνων, αλλά επειδή δεν θέλουμε να πλήξουμε την γείτονα χώρα, Τουρκία·

[σ.σ. τα τουρκικά συμφέροντα πρώτα, είναι σαφές].

»3) η Αθήνα γνωρίζει με το παραπάνω τον αρνητικό ρόλο του προέδρου Αναστασιάδη στην μη επίλυση του Κυπριακού (το 2017 και στη συνέχεια)·

»και 4) σε καμία περίπτωση δεν θέλει η Ελλάδα να περιορίσει την Τουρκία μόνο στα χωρικά της ύδατα στην Αν. Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, κάτι άλλωστε παράλογο (και ίσως εδώ ανέφερα, παρεμπιπτόντως, και την περίπτωση του Καστελόριζου, ότι, εξυπακούεται, δεν θα διαθέτει υφαλοκρηπίδα)».

Φαντάζεστε να υπήρχε στην Τουρκία κάποιος «Μεμέτης», Τούρκος καθηγητής, που να προπαγάνδιζε ανοιχτά τις ελληνικές θέσεις;

Και συνέχισε ο κ. Ηρακλείδης:

«Αυτά τα τέσσερα σημεία μπορεί να φαίνονται στους εθνοκεντρικούς Έλληνες (δηλαδή στην συντριπτική πλειονότητα) υπερβολικά ή έκκεντρα, τυχαίνει όμως να είναι αυτά που θα έλεγε και, τηρουμένων των αναλογιών, έχει πει, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στου Τούρκους ομόλογούς του, αλλά και στην ελληνική Βουλή, και σε αυτό το μήκος κύματος έχουν κινηθεί και πολλοί άλλοι νηφάλιοι Έλληνες πρέσβεις από την εποχή των τριών πρώτων πλέον ειδικών στα ελληνοτουρκικά (Β. Θεοδωρόπουλος, Ι. Τζούνης, Δ. Κοσμαδόπουλος).

»Αυτές δε είναι και οι θέσεις των σοβαρών και καλοπροαίρετων ξένων, ευρωπαίων και Αμερικανών διπλωματών, πολιτικών και αναλυτών που γνωρίζουν σε βάθος τα ελληνοτουρκικά».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την «αυλή Σημίτη – ΕΛΙΑΜΕΠ» η εθνική μειοδοσία, η εξωμοσία, η προσφορά υπηρεσιών στον εχθρό, βαφτίζεται «νηφαλιότητα», «σοβαρότητα», ακόμα και λογική.

Είναι άραγε αυτή, του κ. Ηρακλείδη, μία από τις «ελληνικές νηφάλιες φωνές» που επικαλείται ο Χουλουσί Ακάρ;

Και ούτε κουβέντα να ευθυγραμμιστεί η Τουρκία με το διεθνές δίκαιο.

Η Ελλάδα να παρανομήσει συνθηκολογώντας, προτείνει.

Αυτή είναι η εισήγηση του κ. Ηρακλείδη, που πληρωνόταν από το ελληνικό κράτος για να διδάσκει τα παιδιά μας.

Αυτή την πατρίδα, όπως τη φτιάξατε, αυτή την πατρίδα θα τη βρείτε μπροστά σας.

Σχετικά άρθρα