Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαϊωάννου για συνάντηση Δένδια-Σούκρι: «Η ευρύτερη περιφέρειά μας είναι πάντα στο επίκεντρο»

Παπαϊωάννου για συνάντηση Δένδια-Σούκρι: «Η ευρύτερη περιφέρειά μας είναι πάντα στο επίκεντρο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Νίκος Δένδιας, Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην προχθεσινή επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο και στη συνάντησή του με τον ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Όπως επεσήμανε, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Πέρα από τη διμερή συνεργασία, όπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ενεργειακά και μάλιστα έγινε και αναφορά στην τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού του κ. Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο τον κ. Σίσι όσον αφορά την κατασκευή του ηλεκτρικού καλωδίου, συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και η Λιβύη, «καθώς αμφότερες χώρες μοιραζόμαστε τη βούληση για σταθερότητα σε αυτή τη χώρα και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και τη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατόν», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών επίσης ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε άλλες περιοχές στην Υποσαχάρια Αφρική, Αιθιοπία, Σουδάν.

»Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά αυτό το οποίο θέλω να συγκρατήσω επίσης είναι ότι ακόμη κι αν κάνουμε ανοίγματα προς άλλες περιοχές, η ευρύτερη περιφέρειά μας είναι πάντα στο επίκεντρο.

»Mάλιστα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι έγινε μια ενδελεχής ενημέρωση από τον κ. Σούκρι για τη συνάντηση που είχε με άλλους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών, με τον ομόλογό του του Ισραήλ και τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, η οποία είχε γίνει ουσιαστικά την ίδια ημέρα, λίγο νωρίτερα.

»Είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ και η συνάντηση συνεχίστηκε τη Δευτέρα το πρωί», είπε αναφερόμενος στη Σύνοδο της Νεγκέβ.

Σχετικά άρθρα