Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Να σας στείλουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης να μας δείξετε που λέει ότι οι μουφτήδες εκλέγονται

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Να σας στείλουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης να μας δείξετε που λέει ότι οι μουφτήδες εκλέγονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ισλάμ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μουσουλμάνοι, Μουφτής, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ,

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής διπλωματίας.

«Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τι υποστήριξε ο Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχάρη τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, για την «επανεκλογή» του, στέλνοντας μήνυμα προς την Αθήνα.

«Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάννης», έγραψε στο twitter.

Οι μουφτήδες είναι δικαστές και όχι ιερείς

Να σημειωθεί ότι οι μουφτήδες δεν είναι ιερείς, αλλά θεολόγοι ιεροδικαστές.

Το Ισλάμ δεν έχει ιερείς, δεν έχει ιερατείο.

Ο μουφτής είναι ένας ερμηνευτής του Κορανίου για την απόδοση Δικαιοσύνης.

Είναι ένας μουσουλμάνος θεολόγος εντεταλμένος να εκδίδει φετφάδες, δηλαδή γνωμοδοτήσεις βάσει του θρησκευτικού νόμου της Σαρία, στους πιστούς κατόπιν ερωτήσεως.

Στους μουφτήδες των μουσουλμανικών κοινοτήτων της Ελλάδας αναγνωρίσθηκαν από την Πολιτεία καθήκοντα δικαστού για θέματα οικογενειακού δικαίου μεταξύ μουσουλμάνων (Ελλήνων) πολιτών, όπως γάμος, διαζύγιο, κηδεμονίες, διαθήκες, πιστοποιήσεις επιτρεπόμενων τροφών κλπ.

Σχετικά άρθρα