Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόντιος Πιλάτος ο Μητσοτάκης: «Έδειξε» στον Σαϊντού Καμαρά την Αρχή Προσφυγών

Πόντιος Πιλάτος ο Μητσοτάκης: «Έδειξε» στον Σαϊντού Καμαρά την Αρχή Προσφυγών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γουινέα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαθητές, Πρόσφυγες,

Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «νίπτει τα χείρας του» για την τύχη του υπό απέλαση αριστούχου μαθητή Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα και τον παρέπεμψε στις αποφάσεις της Αρχής Προσφύγων, μη παραλείποντας πάντως να δηλώσει το «προσωπικό ενδιαφέρον» του.

Με μια λιτή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον μαθητή από την Γουϊνέα, ανακοίνωσε:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά.

»Ο Πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

»Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του».

Υπενθυμίζεται πως ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών και παρά τις δυσκολίες, χωρίς οικογενειακό πλαίσιο, κατάφερε να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, έμαθε τη γλώσσα και παρακολούθησε σεμινάρια για την ένταξή του.

Όμως, τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει, κάτι που του προκαλεί τρόμο και απειλεί να διαλύσει όσα έχει καταφέρει.

Επικοινωνία Τσίπρα με τον αριστούχο πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά – «Πρέπει να μείνει στην Ελλάδα»

«Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στo Facebook, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον μαθητή από τη Γουινέα που απειλείται με απέλαση.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Σχετικά άρθρα