Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντ. Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: Οι ιδρυτές των ΗΠΑ άντλησαν έμπνευση από το παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας

Αντ. Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: Οι ιδρυτές των ΗΠΑ άντλησαν έμπνευση από το παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Άντονι Μπλίνκεν, Ελληνική Επανάσταση του 1821, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συγχαίρω τον ελληνικό λαό καθώς γιορτάζετε την 201η επέτειο από την ίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας», αναφέρει σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Σήμερα, γιορτάζουμε την ιστορία και τις δημοκρατικές αξίες που ενώνουν τις χώρες και τους λαούς μας», συνεχίζει.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως βασικό εταίρο και σύμμαχο του ΝΑΤΟ καθώς προωθούμε τους κοινούς μας στόχους για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και πέρα ​​από αυτήν, ενισχυμένοι από την επικαιροποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

»Η σχέση μας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας, αφού η ρωσική κυβέρνηση ξεκίνησε τον απρόκλητο πόλεμο της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής διασποράς στη Μαριούπολη, ένα προπύργιο της ελληνικής ταυτότητας.

»Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, ευχαριστώ την Ελλάδα για την ακλόνητη και σταθερή υποστήριξή της στον λαό, την κυριαρχία και τη δημοκρατία της Ουκρανίας.

»Οι ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών άντλησαν έμπνευση από το παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας, καθώς πλαισίωσαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ και διαμόρφωσαν την πρώτη σύγχρονη δημοκρατία στον κόσμο.

»Εμπνευσμένοι από αυτά τα δημοκρατικά ιδεώδη, οι Αμερικανοί φιλέλληνες στάθηκαν περήφανα ώμο με ώμο με τον λαό της Ελλάδας καθώς και αυτοί αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία τους.

»Βασιζόμενοι στις κοινές αξίες που καθοδηγούν τη φιλία μας για περισσότερους από δύο αιώνες, η σχέση μας είναι πιο ισχυρή τώρα από ποτέ, ενισχύοντας την ασφάλεια και την ευημερία τόσο για τις χώρες μας όσο και για την ευρύτερη διατλαντική συμμαχία.

»Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς εμβαθύνουμε την ισχυρή και ιστορική μας σχέση και την ανεβάζουμε σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη, με γνώμονα τις δημοκρατικές αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

»Έτσι, εύχομαι στον ελληνικό λαό μια χρονιά ειρήνης, ευημερίας και καλής υγείας, καθώς γιορτάζουμε άλλο ένα έτος της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Xronia Polla!».

Διαβάστε: Greece Independence Day

Η ανάρτηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα:

Σχετικά άρθρα