Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν για τον Μαν. Ανδρουλάκη «τον τελευταίο διπλωμάτη της ΕΕ που εγκατέλειψε την Μαριούπολη»

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν για τον Μαν. Ανδρουλάκη «τον τελευταίο διπλωμάτη της ΕΕ που εγκατέλειψε την Μαριούπολη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ελληνικό Προξενείο Μαριούπολης, Εφημερίδα Washington Post, Μανώλης Ανδρουλάκης, Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Washington Post υπό τον τίτλο «Ukraine’s Mariupol is under siege. It’s a wartime tactic Putin knows too well» δημοσιεύει άρθρο του Άνταμ Τέιλορ (Adam Taylor) σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο της Μαριούπολης, μία πόλη με πληθυσμό 430.000 κάτοικους, πριν την ρωσική εισβολή.

Με πηγή τηλεγραφήματα του Associated Press, ο αρθρογράφος αναφέρεται στην καταστροφική πολεμική επίθεση της Ρωσίας στην πόλη, ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα.

Χιλιάδες έχουν σκοτωθεί, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στην πόλη και οδομαχίες βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Οι τελευταίου δημοσιογράφοι, εκείνοι του Associated Press, όπως αναφέρεται, εγκατέλειψαν την πόλη την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέχεια το άρθρο περιλαμβάνει δηλώσεις του Γενικού Προξένου της Ελλάδας κ. Ανδρουλάκη αναφέροντας:

«Ότι είδα, ελπίζω να μη το δει κανείς ποτέ» δήλωσε καθώς επέστρεψε στην Αθήνα την Κυριακή.

»Ο Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης της ΕΕ στην Μαριούπολη, μέχρι να φύγει την Τρίτη.

»Χρειάσθηκαν άλλες τέσσερις ημέρες για να εγκαταλείψει την Ουκρανία, προτού φτάσει στην Ρουμανία, μέσω Μολδαβίας αναφέρει το Reuters.

«Η Μαριούπολη θα αποτελέσει μέρος της λίστας των πόλεων που καταστράφηκαν εντελώς από τον πόλεμο, δεν χρειάζεται να τις κατονομάσω – είναι η Guernica, το Coventry, το Aleppo, το Grozny, το Leningrad» δήλωσε ο Ανδρουλάκης στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στις καταστροφές που έχει επιφέρει η ρωσική επίθεση στην πόλη και ολοκληρώνεται με αναφορές στο Γκρόζνι, το Χαλέπι και το Λένινγκραντ, πόλη στην οποία γεννήθηκε ο Πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του από τις ναζιστικές δυνάμεις.

Αντίστοιχη σύντομη αναφορά στον Μανώλη Ανδρουλάκη υπάρχει και σε άρθρο του δημόσιου ραδιοφώνου NPR, στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Russia-Ukraine war: What happened today (March 21)» όπου και πάλι αναφέρεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης της ΕΕ που εγκατέλειψε την Μαριούπολη.

Σχετικά άρθρα