Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε τη βεβήλωση ρωσικού μνημείου στην Καλλιθέα

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε τη βεβήλωση ρωσικού μνημείου στην Καλλιθέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγαλμα, Αθήνα, Αττική, Διπλωματικ, Καλλιθέα, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ), Τάγμα Αζόφ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την βεβήλωση του μνημείου στην Καλλιθέα για τους πεσόντες Σοβιετικούς στρατιώτες, όπου άγνωστοι έγραψαν επάνω του τη λέξη «Αζοφ» παραπέμποντας στο ναζιστικό τάγμα της Ουκρανίας.

«Καταδικάζουμε την βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής το καλοκαίρι του 1944» αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η Ελλάδα, χώρα που υπέφερε από την ναζιστική κατοχή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και καταδικάζει κάθε χρήση συμβόλων αυτής της σκοτεινής περιόδου της ιστορίας».

Μνημείο Σοβιετικού Στρατιώτη

Άγνωστοι βανδάλισαν το Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων στην Καλλιθέα, γράφοντας πάνω στις πλάκες τη λέξη «Azov», που παραπέμπει στο ουκρανικό εθνικιστικό Τάγμα Αζόφ.

Ως αποτέλεσμα η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα προχώρησε σε μία οργισμένη ανακοίνωση, καταδικάζοντας το περιστατικό και καλώντας τις ελληνικές Αρχές «να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων».

Η ανάρτηση της πρεσβείας:

«Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

»Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού.

»Ύστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας;

»Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων».

Σχετικά άρθρα