Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ρωμανός και Γιαϊτάνης εκπρόσωποι των καρτέλ ενέργειας

Οργή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ρωμανός και Γιαϊτάνης εκπρόσωποι των καρτέλ ενέργειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ρωμανός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Γαϊτάνης,

Βολές κατά της κυβέρνησης με αιχμή δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη ότι «στηρίζει τα καρτέλ αντί να στηρίξει την κοινωνία».

«Τη στιγμή που νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς του ρεύματος και ο τόπος βοά για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και άλλων παρόχων στις πλάτες των καταναλωτών, οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι των καρτέλ με γελοία επιχειρήματα και υπεκφυγές» αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της σημειώνοντας:

«Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι αν μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, δεν θα προσφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχουμε μπλακ άουτ.

»Ο δε κ. Ρωμανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, διαφώνησε ότι υπάρχει κερδοσκοπία και δήλωσε ότι δεν είναι το πρωτεύον να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Το συμπέρασμα, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ.

»Αντί να αξιοποιήσει τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά πολίτες και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, βάζει πλάτη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών».

Σχετικά άρθρα