Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιωτόπουλος: Λέει ψέματα ο Ακάρ για «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου»

Παναγιωτόπουλος: Λέει ψέματα ο Ακάρ για «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τις αναφορές του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης τους έθεσαν επι τάπητος και θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

Ασφαλώς και δεν τέθηκε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

»Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

»Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Νωρίτερα, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μετά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ανέφεραν ότι ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για οφέλη και για τις δύο χώρες από την συνεκμετάλλευση τόσο σε τουριστικό επίπεδο όσο και όσον αφορά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πελάγους.

Σχετικά άρθρα