Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Ο πρόξενος Ανδρουλάκης μου είπε «όχι, εγώ δεν θα φύγω» από τη Μαριούπολη

Νίκος Δένδιας: Ο πρόξενος Ανδρουλάκης μου είπε «όχι, εγώ δεν θα φύγω» από τη Μαριούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Δόχτσης, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Πρεσβεία Κίεβο, Ελληνικό Προξενείο Μαριούπολης, Ελληνικό Προξενείο Οδησσού, Μανώλης Ανδρουλάκης, Μαριούπολη, Νίκος Δένδιας, Ουκρανία, Ρωσία, Υπουργείο Εξωτερικών, Φραγκίσκος Κωστελλένος,

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μαριούπολη δεν ήταν όμηρος οιουδήποτε, κατέστησε σαφές ο Νίκος Δένδιας μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Κατ΄ εντολήν δική μου», είπε, «είχε μετακινηθεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, το οποίο είχα εγώ επισκεφτεί πριν από μερικές μέρες και έτσι γνώριζα ότι το κτίριο αυτό έχει καταφύγιο, κανονικό καταφύγιο, όχι απλώς ένα υπόγειο».

Ο Ανδρουλάκης θέλησε να μείνει στη Μαριούπολη

«Κατά συνέπεια όταν ο ίδιος και θέλω να το σημειώσω προς τιμήν του, ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει, όταν ο Πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος συνόδευσε την πρώτη αποστολή εκκένωσης, ρώτησα σε τηλεδιάσκεψη τον κύριο Ανδρουλάκη εάν θα ήταν ή όχι φρόνιμο να αποχωρήσει και αυτός.

»Και οφείλω να καταθέσω προς τιμήν και των δύο: ο μεν κύριος Φραγκίσκος Κωστελλένος μου είπε: “όχι, θα επιστρέψω και εγώ”.

»Ο δε κύριος Ανδρουλάκης μου είπε: “όχι, εγώ δεν θα φύγω”.

»Τιμά το διπλωματικό σώμα η απάντηση και των δύο.

»Όπως, και επαναλαμβάνω, και του Γενικού Προξένου μας στην Οδησσό, του κυρίου Δόχτση, ο οποίος εκτέλεσε τρεις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, τρεις “Νόστους”», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζουμε ότι από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρόξενου Ανδρουλάκη και του προσωπικού του ΟΑΣΕ.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών πατώντας ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα