Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Ελλάδα και Τουρκία έχουν μόνο ΜΙΑ διαφορά: Καθορισμό ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας

Δένδιας: Ελλάδα και Τουρκία έχουν μόνο ΜΙΑ διαφορά: Καθορισμό ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, κατέστησε απόλυτα σαφές ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν μόνο μία διαφορά, τον καθορισμό ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας, βάζοντας έτσι ένα τέλος στη φημολογία που προκάλεσαν οι Τούρκοι, δηλώνοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε «ατζέντα» να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλες τις παράνομες και εξωφρενικές τουρκικές αξιώσεις, που για τη χώρα μας δεν υφίστανται.

Αναφορικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό. Είπε:

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο κύριος Μητσοτάκης δέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου Ερντογάν και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι ορθώς τη δέχθηκε.

»Επρόκειτο για μία άτυπη συνάντηση.

»Παρά ταύτα, είχε την ευαισθησία να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

»Εφόσον επρόκειτο για μία άτυπη συνάντηση είναι πρόδηλο ότι δεν μπορεί να υπάρχουν συμπεράσματα, δεν μπορεί να υπάρχει ατζέντα και δεν μπορούν να υπάρχουν πρακτικά.

»Είναι βέβαιον ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όπως κάθε Πρωθυπουργός στην πορεία της ιστορίας του τόπου, τήρησε τις απόλυτες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

»Όμως, όλοι έχουμε συμφωνήσει διαχρονικά ότι οι γραμμές επικοινωνίας πρέπει να υπάρχουν και αλίμονο αν σταματήσουμε να συζητάμε.

»Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι συμμεριζόμαστε τις τουρκικές απόψεις», επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας και συνέχισε υπογραμμίζοντας:

«Άλλωστε, ξέρετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα με την Τουρκία, όσον αφορά την δική μας αντίληψη, έχει μία διαφορά.

»Αυτό είναι το αντικείμενο συζήτησης, τα υπόλοιπα αφορούν την Τουρκία.

»Η μία μας διαφορά αφορά την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Αυτή είναι η διαφορά μας με την Τουρκία.

»Τα υπόλοιπα, επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγούμεθα, αφορούν την Τουρκία», κατέληξε.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών πατώντας ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα