Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη κινείται προς Ζαπορίζια

Νίκος Δένδιας: Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη κινείται προς Ζαπορίζια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνικό Προξενείο Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, Μαριούπολη, Νίκος Δένδιας, Ουκρανία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας, σε παρέμβασή του στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ενημέρωσε για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε:

«Οι σκηνές που μεταδίδει ο τηλεοπτικός φακός από την Ουκρανία είναι τραγικές.

»Τις βλέπουμε όλοι. Μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προεκλήθη από την ρωσική εισβολή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ομογενείς μας και διπλωμάτες Έλληνες.

»Θα ήθελα λοιπόν πριν αρχίσει η συζήτηση να σας ενημερώσω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα Γενικού Προξένου από τη Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ.

»Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς την Ζαπορίζια.

»Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας.

»Ούτως ή άλλως θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του τις ημέρες αυτές στην Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας όπως και η παρουσία του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου και του Δημήτρη Δόχτση του Γενικού Προξένου μας στην Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών πατώντας ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα