Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση με Ερντογάν

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση με Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Θεμέλιο για ουσιαστική βελτίωση του κλίματος ήταν η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν», είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υπήρχε όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, συναντίληψη στην ανάγκη να πέσουν οι τόνοι. «Είναι προς όφελος όλων», ανέφερε.

Όπως ενημέρωσε, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει σήμερα και αύριο, τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς, για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν, όπως είπε τις πάγιες θέσεις του, όμως χωρίς την οξύτητα του προηγούμενου διαστήματος, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε, ότι η συνάντηση είναι ένα θεμέλιο για την βελτίωση του κλίματος, κάτι που μένει να φανεί το επόμενο διάστημα.

Υπήρξε συναντίληψη ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να πέσουν οι τόνοι, καθώς με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται είναι προς όφελος και των δύο πλευρών να υπάρχει σταθερότητα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε ότι ήταν μια ευκαιρία για ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την ανάγκη συνεργασίας για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία.

Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει στην Θεσσαλονίκη το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και στην Άγκυρα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τον επόμενο μήνα.

«Θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα όταν πλησιάζουμε χρονικά στην συνάντηση αυτή» είπε.

Ξεκινώντας την ενημέρωση αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, καθώς και στην επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Μέσα στη εβδομάδα κανονικά θα ανακοινωθούν τα μέτρα που έχουμε πει», απάντησε σε ερώτηση αν η νόσηση του πρωθυπουργού, καθυστερήσει τον κυβερνητικό προγραμματισμό.

Σχετικά άρθρα