Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση της Απατζίδη να σωθούν οι Έλληνες της Μαριούπολης

Έκκληση της Απατζίδη να σωθούν οι Έλληνες της Μαριούπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Μαρία Απατζίδη, Μαριούπολη, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Ουκρανία, Ρωσία,

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, με ανάρτησή της στο Facebook περιγράφει την κατάσταση στη Μαριούπολη και ρωτά γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία να σωθούν οι χιλιάδες πολιορκημένοι Έλληνες στην πόλη. Γράφει:

«Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Πρόεδρο του Ποντιακού Σωματείου ΠΑΣΕΕΠ, η κατάσταση έχει ως εξής στην πόλη όπου μαίνονται σκληρές μάχες:

»Τα Ρωσικά στρατεύματα επιτρέπουν την έξοδο σε αμάχους αλλά μόνο προς τη Ρωσία.

»Όμως, το φασιστικό τάγμα Αζόφ που ελέγχει την περιοχή εκ μέρους των Ουκρανών πυροβολεί όποιους κάνουν χρήση αυτής της διόδου διαφυγής,

»εκτός από όσους μπορούν να τους δωροδοκήσουν μ’ ένα τεράστιο χρηματικό ποσό (αναφέρθηκε μάλιστα το ποσό των επτά χιλιάδες ευρώ).

»Αυτό που ζητούν οι ομογενείς από την ελληνική κυβέρνηση είναι να μεσολαβήσει στην Ουκρανική κυβέρνηση έτσι ώστε να τους επιτραπεί να διαφύγουν από την δίοδο που είναι ανοικτή προς τη Ρωσία και, από εκεί, να επαναπατριστούν. Όμως, όπως λένε οι ίδιοι, η κυβέρνηση δεν τους απαντά καν.

»Αναρωτιόμαστε: Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει τόσο καλή σχέση με την Ουκρανική κυβέρνηση όσο ισχυρίζεται, γιατί δεν μεσολαβεί ώστε να διαφύγουν οι ομογενείς της Μαριούπολης; Μόνο Καλάσνικοφ ξέρει να τους στέλνει;».

Σχετικά άρθρα