Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: Μία «η διαφορά που αναγνωρίζει η χώρα μας με την Τουρκία για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»

Ηλιόπουλος: Μία «η διαφορά που αναγνωρίζει η χώρα μας με την Τουρκία για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Νάσος Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, τόνισε:

«Έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα –και στη Βουλή- για την ανάγκη να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, για την ανάγκη να υπάρχει διάλογος με κόκκινες γραμμές και χωρίς αυταπάτες».

Επισήμανε ακόμα την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πως «η διαφορά που αναγνωρίζει η χώρα μας με την Τουρκία, για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, πρέπει και μπορεί να επιλυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου και μόνο σε αυτό το πλαίσιο».

Επανέλαβε δε ότι στο φόντο των σημερινών εξελίξεων «φαίνεται πόσο κρίσιμη είναι για την αμυντική θωράκιση της χώρας η Συμφωνία των Πρεσπών».

«Αναδεικνύεται σήμερα πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι στα βόρεια σύνορά μας, στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, πετούν ελληνικά αντί για τουρκικά αεροσκάφη», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επίσης, σχολίασε ότι «είναι καλό για την εξωτερική πολιτική της χώρας να βλέπουμε την κατάσταση όπως έχει».

«Εδώ και χρόνια υπάρχει ένα αφήγημα για έναν “απομονωμένο Ερντογάν”, το οποίο δυστυχώς δεν ισχύει», εξήγησε.

«Και για αυτήν την εξέλιξη έχει ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί όταν το καλοκαίρι του 2019 με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε ένα πρώτο βήμα για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, το βήμα αυτό δεν συνεχίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι «το Δεκέμβριο του ’19, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή ότι δεν πιστεύει στις κυρώσεις».

«Με ανοιχτή τη συζήτηση για την τελωνειακή σύνδεση ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, η ελληνική πλευρά πρέπει να πιέσει για συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, όπως είναι η δέσμευση της Τουρκίας ότι θα συζητήσουμε τη διαφορά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα