Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Κουλέμπα και Γ.Γ. ΟΑΣΕ: Να προστατευθεί ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, να φύγουν οι άμαχοι

Δένδιας σε Κουλέμπα και Γ.Γ. ΟΑΣΕ: Να προστατευθεί ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, να φύγουν οι άμαχοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ελληνικό Προξενείο Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, Μαριούπολη, Νίκος Δένδιας, Ντμίτρο Κουλέμπα, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ουκρανία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, μία ελληνική πόλη λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα την Κυριακή υπήρξε πληροφορία ότι το ελληνικό προξενείο, που έχει μεταφερθεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ για λόγους ασφαλείας, επλήγη από πυρά.

Διπλωματικές πηγές, αναφορικά με τη φημολογούμενη επίθεση, σχολίασαν την Κυριακή ότι, «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στην Μαριούπολη.

»Ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του».

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κινήθηκε σε ανώτερο επίπεδο για την προστασία του ελληνικού προξενείου στη Μαριούπολη και της εκκένωσης του άμαχου πληθυσμού από την πόλη.

Σημειώνεται ότι η εκκένωση της πόλης, που είχε ανακοινωθεί το πρωί της Κυριακής, ματαιώθηκε.

Νέα διακοπή της εκκένωσης της Μαριούπολης παρά τη δεύτερη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τόσο με τον Ουκρανό ομόλογό του όσο και με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ, θέτοντας επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας του Έλληνα προξένου και την εκκένωση των αμάχων.

Υπογραμμίζεται ότι ο Έλληνας πρόξενος είναι ο μόνος ξένος διπλωμάτης που παραμένει στη Μαριούπολη, της οποίας ο πληθυσμός των 445.000 είναι κατά 1/4 ελληνικός.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Είχα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με την ΓΓ του ΟΑΣΕ Helga Maria Schmid, αναφορικά με τη στέγαση του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τον συντονισμό για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη».

«Επικοινώνησα με τον Ουκρανό ομόλογό μου Ντμίτρο Κουλέμπα ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών Αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση».

Σχετικά άρθρα