Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Οικ. Πατριάρχη στο Φανάρι – Πυξίδα ο Ελληνισμός

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Οικ. Πατριάρχη στο Φανάρι – Πυξίδα ο Ελληνισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Θεολογική Σχολή Χάλκης, Κωνσταντινούπολη, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Κυριακή, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Στη συνομιλία κυριάρχησε η σημασία που έχει, να υπάρξουν διεθνείς πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία, με άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της ρωσικής εισβολής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη για σταθερή στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του μηνύματος που εκπέμπει σε σχέση με τις οικουμενικές πνευματικές αξίες του Ελληνισμού.

Παράλληλα, συνομίλησαν για το ζωτικό αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και αντάλλαξαν απόψεις για την στήριξη της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

«Σε αυτές τις δύσκολες μέρες για την ανθρωπότητα, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία η δυνατότητα του Οικ. Πατριαρχείου να εκπέμπει το οικουμενικό μήνυμα ειρήνης, σεβασμού και διαλόγου, ως φάρος που ακτινοβολεί σε όλες τις κατευθύνσεις», έγραψε ο αρχηγός της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στο Twitter.

Σχετικά άρθρα