Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές! Η Νέα Δημοκρατία καπηλεύεται τον Ερυθρό Σταυρό

Πρωτοφανές! Η Νέα Δημοκρατία καπηλεύεται τον Ερυθρό Σταυρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ξάνθος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ερυθρός Σταυρός, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Οργή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την πρωτοφανή καπηλεία του Ερυθρού Σταυρού από τη Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης, που υπογράφεται από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τομεάρχη εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ανδρέα Ξανθό, τομεάρχη Υγείας, αναφέρεται:

«Το είδαμε και αυτό! Μετά την αναμετάδοση από προξενεία μας κομματικού βιντεοκλίπ της Νέας Δημοκρατίας, κυκλοφόρησε αφίσα με το σήμα του κόμματος δίπλα σε αυτό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με πρόφαση την συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στην Ουκρανία.

»Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οφείλει, βάσει του καταστατικού του και της ένταξής του στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού, να τηρεί την αρχή της ουδετερότητας, της αποφυγής δηλαδή να ταυτίζεται με οποιαδήποτε πολιτικό κόμμα ή ιδεολογία.

»Είναι αδιανόητη η συνύπαρξη του ιστορικού εμβλήματος του ΕΕΣ με το λογότυπο ενός πολιτικού κόμματος.

»Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να συμπράξει σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του Ερυθρού Σταυρού και των βασικών αρχών του ερυθροσταυρίτικου κινήματος.

»Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια τον Ερυθρό Σταυρό.

»Για το καλό όσων έχουν ανάγκη την υποστήριξή του, όμως, όχι για την δική του προβολή.

»Ο Ουκρανικός λαός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορούμε να του δώσουμε, ατομικά και συλλογικά.

»Ας πάψει όμως επιτέλους να βλέπει το κυβερνητικό κόμμα τα πάντα με τα μικροκομματικά γυαλιά της επικοινωνίας.

»Αναμένουμε την άμεση ανάκληση της αφίσας. Στηρίζουμε την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για το σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, όχι όμως ως επιχείρηση για μικροκομματικά οφέλη κατά παράβαση των αρχών του Ερυθρού Σταυρού».

Σχετικά άρθρα