Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «εποποιΐα» του Ευάγ. Βενιζέλου ως υπουργού Εξωτερικών στο «ουκρανικό»

Η «εποποιΐα» του Ευάγ. Βενιζέλου ως υπουργού Εξωτερικών στο «ουκρανικό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μαριούπολη, Νίκος Δένδιας, Ουκρανία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Λαλίστατος και «ειδήμονας» στο «ουκρανικό» αλλά και τιμητής του Νίκου Δένδια εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο Mega.

Θυμήθηκε τα γεγονότα στην Ουκρανία του 2014, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Ως πρώην ΥΠΕΞ κανονικά θεωρείται καλό -και ίσως ωφέλιμο- να έχει συμβουλευτικό λόγο στα ζητήματα αυτά.

Ως ΥΠΕΞ όμως τι έπραξε; Γιατί τότε, το 2014, ως εν ενεργεία ΥΠΕΞ της πατρίδας μας ήταν «αλλού».

Και θυμόμαστε καλά τη θητεία του, διότι το TRIBUNE υπήρχε και κατέγραψε σχολιαστικά πώς «χειρίστηκε» τα ζητήματα και ιδιαιτέρως το «ουκρανικό» ο κ. Βενιζέλος.

Τότε, το 2014, του είχαμε ασκήσει δριμεία κριτική κυρίως εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας του, στα όρια της «αναισθησίας», για την ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ακροδεξιών του Κιέβου.

Όπως και του είχαμε ασκήσει κριτική επειδή χρησιμοποιούσε το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών για κομματικές συναντήσεις, άσχετες με την εξωτερική πολιτική της χώρας κι ενώ η κρίση στην Ουκρανία κορυφωνόταν.

Έτσι, χαρακτηριστικά, στις 14 Φεβρουαρίου 2014, γράφαμε: Απαράδεκτο! Το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι κομματικό γραφείο.

Ακολουθεί η «εποποιΐα» του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Εξωτερικών στο «ουκρανικό» και ιδιαιτέρως στους Έλληνες της Ουκρανίας:

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2014: Εκτός τόπου και χρόνου ο Βενιζέλος – Έβγαλε ανακοίνωση «χαράς» για την εκεχειρία στην Ουκρανία ενώ εκεί σφάζονται!

«Εκτός τόπου και χρόνου ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

»Στις 13.40 της Πέμπτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανάρτησε στο facebook χαρμόσυνο μήνυμα για την εκεχειρία στην Ουκρανία, ενώ ήδη η εκεχειρία έχει σπάσει με 17, τουλάχιστον, νεκρούς.

»Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες του διαδικτύου που έσπευσαν να του επισημάνουν ότι δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία στην Ουκρανία», γράφαμε.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2014 ο κ. Βενιζέλος κατάλαβε επιτέλους ότι ήταν «Ραγδαίες και δραματικές οι εξελίξεις στην Ουκρανία» και στις 24 Φεβρουαρίου θέλησε να σώσει την Ουκρανία από τη χρεοκοπία. Στην Ελλάδα την ίδια εποχή είχαμε μνημόνια, ταλανιζόμασταν.

Να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν είχε πει ούτε μια κουβέντα για τους Έλληνες της Ουκρανίας, που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των ακροδεξιών και προκλητικά είχαν αρχίσει να καταργούν τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Η πλήρης αδιαφορία του για την ελληνική εθνική μειονότητα της Ουκρανίας προκάλεσε την αγανάκτηση της Ρένας Δούρου:

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014: Ρ. Δούρου: «Αφωνία Βενιζέλου για τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας»

«Για “αφωνία” κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ευάγγελο Βενιζέλο, η Ρένα Δούρου, μετά τις καταγγελίες που έκανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάντρα Προτσένκο, για επιθέσεις κατά Ελλήνων ομογενών από την άκρως επικίνδυνη νεοναζιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας.

»Σε ανακοίνωση της, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι οι εν λόγω εξελίξεις δεν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας.

»Όπως αναφέρει “είναι ενδεικτικό ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Βενιζέλος, δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο θέμα”.

»Είναι προφανές, αναφέρει η κ. Δούρου, ότι οι 150.000 ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών.

»”Εξ ου και η αφωνία του κ. Βενιζέλου”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου».

Μήπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευαισθητοποιήθηκε;

Μήπως ασχολήθηκε με την ελληνική εθνική μειονότητα;

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014: Ουκρανοί ναζί λίντσαραν Έλληνα βουλευτή – Αντώνη Σαμαρά, ξήλωσε τώρα τον ανίκανο Βενιζέλο!

«Πρώτοι είχαμε προειδοποιήσει δημοσίως την ελληνική κυβέρνηση και απευθυνθήκαμε προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για το κίνδυνο διώξεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός πληθυσμός στην Ουκρανία.

»Τα άρθρα μας εδώ:

1. 150.000 Έλληνες στην Ουκρανία έχουν αφεθεί στην τύχη τους – Ο Ε. Βενιζέλος θα κάνει κάτι γι΄ αυτό;

2. Ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο μάλλον δεν ζει… στην Ουκρανία

3. Το ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς κατάργησε τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας

»Ωστόσο, εμείς τα γράφαμε, αλλά απάντηση δεν λαμβάναμε.

»Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Έλληνας πρέσβης “πουλάνε τρέλα”.

»Ειδικά ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο πρέπει να ξηλωθεί άμεσα ως ανίκανος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας και για παραπληροφόρηση του ελλαδικού κοινού.

»Η μόνη πολιτικός που αντέδρασε είναι η Ρένα Δούρου, η οποία επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την αδιαφορία του, ή ανεπάρκειά του, αλλά ούτε σε εκείνη έχει απαντήσει.

»Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε…

»Ξυλοδαρμούς και απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από νεοναζιστική οργάνωση κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα αλλά κυρίως για τη νέα πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες που ζουν εκεί.

»Η κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο -η οποία ζήτησε να γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία στα ελληνικά, για λόγους ασφαλείας- είπε ότι ο Σπυρίδων Κιλιγκάροφ, ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ΚΚ της Ουκρανίας, ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς μασκοφόρους της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», η οποία έχει πάρει τον έλεγχο των μεγάλων πόλεων τη χώρας.

»Η συγκεκριμένη οργάνωση διαθέτει βαρύτατο οπλισμό και δηλώνει ότι θα εκδιώξει όλες τις εθνικές μειονότητες της χώρας.

»Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, καταδίκασε χθες τα μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά που αποφάσισε η Ουκρανική Βουλή μετά την ανατροπή των συσχετισμών από την απομάκρυνση Γιανουκόβιτς (ο ανάξιος Βενιζέλος δεν έχει πει ακόμα κουβέντα), επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους όσων διαπίστωναν το προηγούμενο διάστημα την έντονη παρουσία ακροδεξιών ομάδων στους δρόμους του Κιέβου.

»Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά εξάλλου από τον ΟΑΣΕ να προχωρήσει στην “κατηγορηματική καταδίκη” του “εθνικιστικού και νεοφασιστικού” αισθήματος στη δυτική Ουκρανία».

Τα θυμάται αυτά ο κ. Βενιζέλος;

Δεν τα θυμάται; Εμείς τα θυμόμαστε.

Το 2014 ήμασταν η μοναδική ιστοσελίδα που έδινε αγώνα για την προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Ουκρανία.

Κι έρχεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος και γίνεται τιμητής του Νίκου Δένδια, ο οποίος όχι μόνο επισκέφθηκε την ελληνική εθνική μειονότητα στην Ουκρανία εγκαίρως, αλλά έθεσε ισχυρά το θέμα της προστασίας της τόσο στον Ουκρανό όσο και στον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Νίκος Δένδιας αυτά πράττει σήμερα. Γιατί τότε, το 2014, ο Ευάγγελος Βενιζέλος -όπως φαίνεται και από τα δημοσιεύματα- αδιαφορούσε ΕΝΤΕΛΩΣ.

Και όχι μόνο αδιαφορούσε, είχε άλλες προτεραιότητες. Εσωκομματικές. Διαβάστε τις έγνοιες του:

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014: Δοξάστε τον! Ο Βενιζέλος καταγγέλλει αυτούς που τολμούν να πουν ότι κινδυνεύει η ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία

«Την ώρα που 150.000 Έλληνες κινδυνεύουν άμεσα στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, με την Ρωσία να έχει θέσει σε πολεμικό συναγερμό την στρατιωτική της μηχανή και η κατάσταση στην Κριμαία, όπου είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο κομμάτι της ομογένειας, ο υπουργός Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση στην οποία δεν λέει τίποτα επί της ουσίας για τους Έλληνες της Ουκρανίας.

»Ο κύριος Βενιζέλος “υπονοεί”, με… τρόπο φυσικά μην τρομάξει και κανείς, ότι “κάτι γίνεται στο παρασκήνιο αλλά δεν μπορώ να σας πω γιατί είμαι σοβαρός” και παραπέμπει στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας.

»Πριν από λίγη ώρα μόλις γράφαμε στο Tribune για τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τους ναζί και μάλιστα ότι αυτό το κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

»Οχι. Ο κύριος Βενιζέλος δεν καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις. Ίσως είναι στεναχωρημένος από τις άλλες εξελίξεις, είτε γιατί είναι στεναχωρημένος από τον “Ματωμένο Γάμο” με τους 58, είτε γιατί δεν βρίσκει υποψήφιους για τις ευρωεκλογές.

»Ο κύριος Βενιζέλος όμως βγήκε να κάνει δήλωση και να καταγγείλει τη Ρένα Δούρου επειδή έθεσε το ζήτημα της προστασίας των Ελλήνων της Ουκρανίας.

»Και τι είπε; Αθλιότητες. Την κατηγορεί ότι βγαίνει και μιλάει ως περιφερειάρχης και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

»Δηλαδή ο κύριος Βενιζέλος ακούει κάτι μόνο αν το έχουν θέσει αρχηγοί κομμάτων, εκπρόσωποι για θέματα εξωτερικής πολιτικής και φυσικά μεγαλοδημοσιογράφοι συγκροτημάτων και μεγάλων καναλιών.

»Στους άλλους δεν απαντά διότι “δεν δικαιούνται δια να ομιλούν” προφανώς.

»Ο κύριος Βενιζέλος όμως δεν σταματά εκεί.

»Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι μετά την κυρία Δούρου, άκουσον-άκουσον, βγήκαν και οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.

»Δηλαδή αν λέει κάποιος κάτι, ακόμη κι αν πρόκειται για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Ελληνες σε μία πολεμική ζώνη, ο κύριος Βενιζέλος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απαντήσει, μόνο αν δει ποιοι θα βγουν στη συνέχεια να σχολιάσουν το ίδιο θέμα.

»Προφανώς και υπάρχει εκνευρισμός από την πλευρά του κυρίου Βενιζέλου, ίσως γιατί αναχωρεί… όχι για την Ουκρανία (είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας που έχει την Προεδρία της Ευρώπης και ο ίδιος είναι επικεφαλής του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης) αλλά για να πάει στην ΙΤΑΛΙΑ!!

»Ναι στην Ιταλία προκειμένου να συμμετάσχει στο Εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται από 28 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου και θα ανακηρύξει επίσημα τον Martin Schulz, ως κοινό υποψήφιο του ΕΣΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

»Ναι σωστά διαβάζετε! Στην εμπόλεμη ζώνη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όπου κρίνονται καριέρες και καρέκλες!

»Και όχι στην εμπόλεμη ζώνη που κινδυνεύουν Έλληνες! Ή τουλάχιστον να καθίσει στο Υπουργείο του και να ασχοληθεί με τους Ελληνες που κινδυνεύουν!

»Τέλος στην ανακοίνωσή του τολμά να μιλά και για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ποιος; Ο Υπουργός Εξωτερικών που κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τους εκπροσώπους των 58 για να τα πουν για τις ευρωεκλογές!

»Ναι αυτός είναι. Δοξάστε τον!

»”Και μόνο το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έκανε σήμερα δήλωση για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επιτιθέμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τη νέα της ιδιότητα, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λέει όλα. Ακολούθησαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Χρυσή Αυγή.

»”Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

»”Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις”».

Έχετε «τρομάξει» από το πώς ασκούσε εξωτερική πολιτική ο κ. Βενιζέλος; Κι εμείς.

Ωστόσο, το TRIBUNE, που ποτέ δεν υποχωρεί στα εθνικά θέματα, δεν συνθηκολόγησε απέναντι στο «εκτόπισμα» του κ. Βενιζέλου.

Συνεχίσαμε το μπαράζ:

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014: Σε πανικό η κυβέρνηση από το διωγμό των Ελλήνων της Ουκρανίας διαδίδει ότι δήθεν… νοιάζεται!

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014: Το ΠΑΣΟΚ αποκαλεί τη Δούρου «χρυσαυγίτισσα» επειδή κάλεσε τον Βενιζέλο να προστατέψει την ομογένεια στην Ουκρανία!

Κι ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν στην «κοσμάρα» του, οι Τούρκοι είχαν ήδη κινητοποιηθεί.

Στην Ουκρανία υπάρχει τουρκική μειονότητα Τατάρων.

Ο Νταβούτογλου νοιάστηκε και έσπευσε να ασχοληθεί μαζί της:

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014: Ο Νταβούτογλου στην Ουκρανία – Ο Βενιζέλος (στον κόσμο του) βρίζει τη Δούρου

Τελικά, μετά από τόσες φωνές, τόση φασαρία που κάναμε, ο εξοχότατος αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αποφάσισε να πάει στη Μαριούπολη στις 2 Μαρτίου 2014. Γράφαμε:

«Αφού “τακτοποίησε” τα εσωκομματικά του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος κι ενώ ο Αχμέτ Νταβούτογλου (υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας) βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να ασχοληθεί επιτέλους με τη δουλειά του, για την οποία πληρώνεται από τον ελληνικό λαό και να μεταβεί την Κυριακή στην Ουκρανία.

»Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος από το facebook γράφοντας:

»”Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταβαίνει αύριο, Κυριακή, 2 Μαρτίου, στην Ουκρανία”.

»Ίσως να το προσέξατε, αναφέρει ότι είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ξέχασε να γράψει ότι είναι Υπουργός Εξωτερικών».

Τέτοια φοβερά συνέβαιναν τότε. Τέτοια αντανακλαστικά.

Τέλος πάντων, θα μπορούσε να πει κανείς «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Μόνο που το «αργά» του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν σαν το «ποτέ»:

Σιωπή Βενιζέλου για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας που καταργήθηκαν

«Σκληρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουκρανία δεν έθεσε στην ουκρανική “κυβέρνηση” το φλέγον ζήτημα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, που κατάργησαν οι νεοναζί του Κιέβου, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής ομογένειας».

Αφωνία, τουρίστας, δημόσιες σχέσεις, τσιμουδιά. Αυτή ήταν η εξωτερική πολιτική επί Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ακολούθησε μεγαλειώδης επίθεση από τον Τέρενς Κουίκ:

Τ. Κουίκ: Ο Ε. Βενιζέλος υπακούει χωρίς αντιρρήσεις σε ό,τι λέει το Βερολίνο

«Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση, αναφορικά με το ταξίδι του ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουκρανία:

»”Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σαμαρά και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αποφάσισε να πάει σήμερα στην Μαριούπολη και στο Κίεβο, αφού λίγες μέρες πριν, με το υπερφίαλο ύφος του “εγώ” που έχει, μας εγκάλεσε με έναν ειρωνικό και ποταπό τρόπο, για την ανησυχία που εκφράσαμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την ασφάλεια των 150.000 Ελλήνων της Ουκρανίας.

»”Μετά την γνωστή, τον περασμένο Αύγουστο, φιλοπολεμική του “επέλαση” στη Συρία, επί της ουσίας στο πλευρό των ισλαμοφασιστών, έρχεται τώρα ως Έλλην ΥΠΕΞ και μάλιστα την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., να υπακούει χωρίς αντιρρήσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική που επιβάλλει το Βερολίνο για την Ουκρανία, να σφυρίζει αδιάφορα για το πραξικόπημα στο Κίεβο και να σιωπά έναντι μίας παράνομης Κυβέρνησης, η οποία άγεται και φέρεται από νεοναζιστικές και παρακρατικές δυνάμεις.

»”Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε στον κ. Βενιζέλο, ότι ως προεδρεύων αυτό το εξάμηνο της Ε.Ε., θα έπρεπε να είχε σπεύσει στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και όχι με χρονοκαθυστέρηση και μάλιστα αφυπνιζόμενος, μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου”».

Αυτή ήταν η ουκρανική εποποιία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτά ΔΕΝ έπραξε ως υπουργός Εξωτερικών.

Κι αυτός ο άνθρωπος ανερυθρίαστα άσκησε κριτική, στη συνέντευξή του στο Mega, στον Νίκο Δένδια για το «ουκρανικό».

Είναι ο Νίκος Δένδιας υπεράνω κριτικής; Όχι. Κανείς στη δημοκρατία δεν είναι.

Αλλά, ο τελευταίος που δικαιούται να ασκεί κριτική σε άλλους για το «ουκρανικό» είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχετικά άρθρα