Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιόδρας: Μην ξεγελιέστε, η Όμικρον θα μας αγγίξει όλους – Δεν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο

Τσιόδρας: Μην ξεγελιέστε, η Όμικρον θα μας αγγίξει όλους – Δεν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα», Σωτήρης Τσιόδρας,

«Η παραλλαγή Όμικρον θα μας αγγίξει όλους», ανέφερε ο καθηγητής και επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσίοδρας, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας Covid-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ωστόσο έκρινε πως είμαστε στο τέλος της επείγουσας φάσης και δεν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο για την νέα παραλλαγή του ιού, καθώς, όπως εξήγησε, επαρκεί ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις από τα ήδη υπάρχοντα σκευάσματα.

Ο κ. Τσίοδρας σημείωσε ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να απασχολεί τον κόσμο, όμως σε διαφορετικό βαθμό, συμπληρώνοντας ότι «Ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση», καθώς οι σκληροί δείκτες έχουν βελτιωθεί παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

«Κάθε χώρα πρέπει να βρει τον δικό της προσωπικό προγραμματισμό και μονοπάτι για τη μετάβαση στην κανονικότητα, βασιζόμενη στη δημογραφία και τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι «Οι καθηγητές από την Οξφόρδη λένε:

»“Μην ξεγελιέστε, η Όμικρον θα μας ακουμπήσει όλους”», προσθέτοντας ότι «άρα αυτό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ίσως είναι η επιστροφή μας σε μία σταθερότητα, σε μία αλλαγή τρόπου σκέψης αλλά και σωστή αντιμετώπιση με όλα τα όπλα της επιστήμης».

Σχετικά άρθρα