Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινστιτούτο Βενετίας: Ο Χρυσουλάκης εγκαινίασε την έκθεση «Θεσσαλονίκη-Βενετία: Ίχνη Ανθρώπων, Δρόμοι Ιστορίας»

Ινστιτούτο Βενετίας: Ο Χρυσουλάκης εγκαινίασε την έκθεση «Θεσσαλονίκη-Βενετία: Ίχνη Ανθρώπων, Δρόμοι Ιστορίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενετία, Βίντεο, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας, Θεσσαλονίκη, Ιταλία, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, εγκαινίασε με χαιρετισμό του την Έκθεση «Θεσσαλονίκη – Βενετία: Ίχνη Ανθρώπων, Δρόμοι Ιστορίας», την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στη Βενετία.

Η Έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, αποτελεί γόνιμη σύμπραξη του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας μας και ενός διεθνούς ακτινοβολίας ελληνικού επιστημονικού ερευνητικού κέντρου, του μοναδικού ελληνικού ερευνητικού κέντρου που έχει την έδρα του στο εξωτερικό.

Ο κ. Χρυσουλάκης επεσήμανε ότι είναι μια έκθεση αρχειακών τεκμηρίων, τα οποία «λειτούργησαν ως ίχνη του παρελθόντος, αλλά και ως έναυσμα για εμβάθυνση, για άντληση συμπερασμάτων αλλά και για νέα δημιουργία, αποδεικνύοντας τη δυναμική της ελληνικής παρουσίας στη Βενετία, αλλά και τον αντίκτυπο της βενετικής παρουσίας στον πυρήνα της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη».

Στον τομέα αυτό, τόνισε, το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών κάνει εξαιρετική δουλειά.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, πιστή στους σκοπούς και στο όραμά της για την ανάπτυξη και επίρρωση των δεσμών των αποδήμων Ελλήνων με την πατρίδα, αλλά και μεταξύ τους, επικροτεί τις πρωτοβουλίες που φέρνουν στο φως και προβάλλουν σε ευρύ κοινό την ιστορία των Ελλήνων της Διασποράς.

Πολύ περισσότερο, στηρίζει και προωθεί τις κοινές δράσεις, που αποκαλύπτουν όψεις του ιστορικού παρελθόντος, οι οποίες μπορούν να χρησιμεύουν ως οδικοί χάρτες για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Τέλος, ο. Χρυσουλάκης εξέφρασε τα θερμά μου συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές της Έκθεσης, καθώς και όσους μόχθησαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Δείτε τι είπε ο κ. Χρυσουλάκης:

Σχετικά άρθρα