Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Αναγκαία και επείγουσα η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ

Μητσοτάκης: Αναγκαία και επείγουσα η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βαλκάνια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σερβία,

Ιστορική επένδυση για τον Σερβικό λαό χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προοπτική ένταξης της Σερβίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και επεσήμανε ότι είναι αναγκαία και επείγουσα ανάγκη η ολοκλήρωση της ενταξιακής της πορείας.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από το Βελιγράδι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού αλλά και στα ενεργειακά υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα καταστεί ένας αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η Αθήνα υποστηρίζει την προοπτική διασύνδεσης του αγωγού Βουλγαρίας – Σερβίας με τον αγωγό φυσικό αερίου ΤΑΡ που διασχίζει τη Θράκη και τη Μακεδονία.

Τι είπε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

«Να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για την άριστη συνεργασία. Οι εμπορικές συναλλαγές άρχισαν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο. Πιστεύουμε ότι κατά την επόμενη περίοδο μπορεί να φτάσουν στο 1 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βελιγράδι.

«Συζητήσαμε και για την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

»Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης άκουσε τις θέσεις της Σερβίας. Του ζήτησα η Ελλάδα να συνεχίσει την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας κάτι που θα κάνει και η Σερβία για την Ελλάδα με βάση το διεθνές δίκαιο.

»Συζητήσαμε για όλα τα περιφερειακά θέματα. Για τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα. Θεωρώ ότι η Ελλάδα καταλαβαίνει τη θέση της Σερβίας.

»Είπα ότι δεν θέλουμε κλιμάκωση και συγκρούσεις αλλά θα θέλαμε μια συμβιβαστική λύση. Υπάρχει χώρος για ανταλλαγές στον τομέα του εμπορίου.

»Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που έρχονται κυρίως το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μπορούμε να επιταχύνουμε τη συνεργασία μας και να περιμένουμε Έλληνες τουρίστες στο όμορφα βουνά μας . Αναμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας» είπε ο Αλ Βούτσιτς .

Σχετικά άρθρα