Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Τι δήλωσε για Μητσοτάκη, Σκέρτσο, ΣΕΒ και απόφαση του ΣτΕ

Αχτσιόγλου: Τι δήλωσε για Μητσοτάκη, Σκέρτσο, ΣΕΒ και απόφαση του ΣτΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Άκης Σκέρτσος, Έφη Αχτσιόγλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΣΕΒ, Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣΥΡΙΖΑ,

Κρίσιμη νίκη για τους εργαζομένους, χαρακτηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, την απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης που είχε υποβάλλει ο ΣΕΒ και αφορούσε την παλαιότερη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, για τις προσαυξήσεις λόγω μισθολογικών ωριμάνσεων.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει σε ανάρτηση της στο facebook : «Με εγκύκλιο που εκδώσαμε τον Φεβρουάριο του 2019, κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Εργασίας, καταστήσαμε σαφές ότι οι προσαυξήσεις λόγω μισθολογικών ωριμάνσεων(τριετίες) θα πρέπει να καταβάλλονται κανονικά υπολογισμένες στον νέο κατώτατο μισθό που μόλις είχαμε αυξήσει στα 650 ευρώ. Τότε αυξήθηκαν οι τριετίες κατά 11%, όσο και ο κατώτατος μισθός. Λίγο διάστημα αργότερα, ο ΣΕΒ επιδίωξε την ακύρωση της εγκυκλίου με αίτησή του στο ΣτΕ και άρα την παραγωγή αποτελέσματος εις βάρος των εργαζομένων. Σημειωτέον ότι ο κ. Σκέρτσος ήταν ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ μέχρι την ανάληψη της υπουργικής θέσης δίπλα στον κ. Μητσοτάκη. Όπως κάνουν γνωστό πλήθος δημοσιευμάτων σήμερα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του ΣΕΒ».

Καταλήγοντας η Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει: «και οι λεπτομέρειες της απόφασης δεν είναι γνωστές, καθώς το πλήρες κείμενό της δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, η απόφαση συνιστά μία κρίσιμη νίκη για τους εργαζόμενους. Συνιστά περαιτέρω μία σημαντική δικαίωση των προσπαθειών τηςκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κόσμου της μισθωτής εργασίας».

Σχετικά άρθρα