Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Μασούτης – Βαριές καταγγελίες από Χατζηθεοδοσίου για την αποπομπή του

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Μασούτης – Βαριές καταγγελίες από Χατζηθεοδοσίου για την αποπομπή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπρατάκος, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,

Με βαριές καταγγελίες για πραξικόπημα από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, αποπέμθηκε από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, χθες το απόγευμα και στη θέση του προέδρου προωθήθηκε ο Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος τοτ Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελμαυικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, μάλιστα δεν δίστασε να κατονομάσει τον διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκο ότι ενεπλάκη στην αποπομπή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:

«Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου.

Σχεδόν 6 μήνες μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου και την ομόφωνη εκλογή μου ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κάποια «πρόθυμα» μέλη της Διοικητικής Επιτροπής έθεσαν θέμα αντικατάστασης μου. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Επιμελητηριακού θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι όποιες αποφάσεις για δράσεις της ΚΕΕΕ είχαν ληφθεί ομόφωνα. Προφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις μου υπέρ της στήριξης των επιχειρήσεων της χώρας, σε μία χρονική στιγμή που το επιχειρείν πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, κρίθηκαν ενοχλητικές. Κάποιοι θα προτιμούσαν αυτή την κρίσιμη ώρα η ΚΕΕΕ να μην εκφράζει τις θέσεις των Επιμελητηρίων και των μελών τους και να παραμένει σε αφωνία. Να μην είναι ακηδεμόνευτη, χωρίς συμμετοχή σε εξωθεσμικά και μικροπολιτικά τερτίπια, πάντα στην υπηρεσία όλων των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά να μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο κάποιων κυβερνητικών παραγόντων.

Ας μας εξηγήσει ο κ. Μπρατάκος τι ακριβώς συζητήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του ΕΒΕΑ μεταξύ του ιδίου, των 7 μελών της ΔΕ της ΚΕΕΕ που υπογράφουν την πρόταση για την αντικατάσταση μου, του Διευθυντή της ΚΕΕΕ και του νομικού της συμβούλου; Από πότε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ασχολείται με τα εσωτερικά της ΚΕΕΕ; Μήπως πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση με στόχο την αντικατάσταση μου;

Ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά αν ήμουν περισσότερο «ήσυχος» και λιγότερο διεκδικητικός. Στη ζωή μου όμως ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους διλήμματα. Πάντα επιδίωκα να είμαι χρήσιμος και όχι απαραίτητα ευχάριστος. Να μιλώ με πράξεις και όχι να αρκούμαι στις τυπικές υποχρεώσεις ενός “yes man”. Αυτό το ρόλο τον αφήνω για κάποιους άλλους.

Αποχωρώ από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΕΕ έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μου ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου. Κάτι που αναγνώρισαν πολλοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων τους οποίους και ευχαριστώ.

Πλέον, τη μάχη για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων και τις προοπτικές ανάπτυξης που πρέπει να αποκτήσουν, θα τη δίνω καθημερινά από τη θέση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.»

Η απάντηση Μπρατάκου

Απαντώντας στις καταγγελίες Χατζηθεοδοσίου ο Γιάννης Μπρατάκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο ρόλος του προέδρου του ΕΒΕΑ και μέλους της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων είναι σαφής. Και σε καμία περίπτωση δεν υποκινεί ή προκαλεί κινήματα δυσαρέσκειας έναντι οποιουδήποτε φορέα επιχειρηματικότητας και της ηγεσίας του.
To απόγευμα της Τετάρτης, το EBEA φιλοξένησε την εκδήλωση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΕΒΕΑ talks», όπου ωφελούμενοι άστεγοι συμπολίτες μας συνομίλησαν με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, καθώς και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστεγίας. Πριν και μετά από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το ΕΒΕΑ επισκέφτηκαν πρόεδροι από διάφορα επιμελητήρια της επικράτειας, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα και με τους οποίους συζητήσαμε θέματα επιχειρηματικού και επιμελητηριακού ενδιαφέροντος και θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Σχετικά άρθρα