Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη «λύπη» του εξέφρασε ο Πέτρος Δούκας

Τη «λύπη» του εξέφρασε ο Πέτρος Δούκας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Πέτρος Δούκας, Σπάρτη, Σπήλιος Λιβανός, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Τη λύπη του για την «απρόσμενη διάσταση» που πήραν οι δηλώσεις του και είχαν ως αποτέλεσμα την αποπομπή από την κυβέρνηση του Σπήλιου Λιβανού «ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς», όπως τον χαρακτηρίζει, εκφράζει ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη στη Σπάρτη από τον ίδιο και τον κ. Λιβανό αναφορικά με τα χρήματα που δόθηκαν μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 ο κ. Δούκας κάνει λόγο για «ατυχές σχήμα λόγου», καθώς, όπως σημειώνει «δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν “τσάντες” ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο».

Αναφέρει ακόμη πως τα χρήματα «διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια και με πλήρη κυβερνητική εποπτεία».

Δηλώνει τέλος πως σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού και εύχεται στην κυβέρνηση «να συνεχίσει με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο της».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δούκας διεγράφη χθες από τη Νέα Δημοκρατία, με το κόμμα να σημειώνει ότι οι δηλώσεις του στην επίμαχη σύσκεψη «εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ.».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Πέτρου Δούκα:

«Ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση!

»Λυπάμαι και στενοχωριέμαι, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς και φίλου μου.

»Του ζητάω συγγνώμη!

»Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι όλα όσα προσπαθήσαμε για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Ηλείας το 2007 (πριν 15 χρόνια), έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε, ούτε η τότε αντιπολίτευση!

»Όλα έγιναν με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι.

»Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη Κυβερνητική εποπτεία.

»Έγιναν συνεχείς έλεγχοι των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

»Υπήρχε συνεχής δημοσιογραφική παρουσία και κάλυψη, και όλα έγιναν σε απόλυτη γνώση όλων των κομμάτων και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνεχείς ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, και κάτω από το φως του ήλιου!

»Όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν “τσάντες” ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο!

»Ήταν ένα “καθ’ υπερβολή” και ατυχές σχήμα λόγου για να δείξω το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα της γιγαντιαίας προσπάθειάς μας και την ευαισθησία μας για τους συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί τόσο άγρια και έζησαν ένα τέτοιο δράμα, με τόσους νεκρούς• μόνο και μόνο για να καταδειχθεί η ταχύτητα και η ευελιξία με την οποία λειτούργησε η τότε κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει έστω και στο ελάχιστο, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο που είχε προκαλέσει η βιβλική καταστροφή – και για να επισημάνω και να υπογραμμίσω το αίτημα των αγροτών της Λακωνίας να επισπεύσει η Κυβέρνηση την καταβολή των αποζημιώσεων στους Λάκωνες αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

»Σέβομαι την απόφαση του Πρωθυπουργού και εύχομαι στη Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά να συνεχίσουν με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους, μέσα σε πρωτοφανείς αρνητικές συγκυρίες!

»Με εκτίμηση

»Πέτρος Γ. Δούκας

»Δήμαρχος Σπάρτης».

Σχετικά άρθρα